Stefanović: Stabilna bezbednosna situacija u Lučanima Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 07. 12. 2018. 18:18:39

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da su Lučani opština sa stabilnom bezbednosnom situacijom i da postoji dobar nivo saradnje između policije i lokalne samouprave u ovom mestu, što doprinosi većoj bezbednosti građana u svim mestima ove opštine.

policija

foto MUP/Tanjug

„Drago mi je da postoji razumevanje lokalne samouprave za težinu posla koji policija obavlja i za sve ono što u budućnosti moramo da uradimo. Saradnja sa građanima i lokalnom samoupravom svakako je jedan od najvažnijih elemenata rada policije u zajednici“ rekao je Stefanović, koji je danas posetio opštinu Lučani.

Kako je naveo, glavni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova jesu poboljšanje tehničke opremljenosti policije, kao i nabavke vozila, uniformi i druge opreme.

„Ono gde lokalne samouprave mogu da pomognu jeste video nadzor koji bi pokrivao glavne saobraćajnice, ali i škole i vrtiće, kako bismo povećali bezbednost građana. Mi u narednoj godini očekujemo takvu vrstu saradnje između opštine i policijske stanice Lučani“, kazao je Stefanović.

Predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić istakla je da je saradnja između lokalne samouprave i policije dobra, kao i da je na današnjem sastanku dogovoreno da će opština pomoći i oko rekonstrukcije krova Policijske stanice Lučani.

„Važno je da postoje obostrano razumevanje, komunikacija i saradnja, sve u cilju kako bi svaki građanin u našoj opštini bio bezbedan i siguran“, rekla je Stambolić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 14°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana