Stefanović: Sednica Saveta u četvrtak

PolitikaPolitika Pocetna 13. 11. 2017. 18:13:20

„Očekujem da predsednik Vučić sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati, jer izjava Bakira Izetbegovića da će BIH priznati Kosovo, nije dobra za situaciju u regionu“, kaže ministar Stefanović. I ministar Vulin kaže da je Izetbegovićeva izjava opasna.

gasic,-stefanovic,-vulin

Arhivska fotografija

Kako navodi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović to telo će razmotriti dalje korake države i odnos prema takvom potezu Izetbegovića.

„Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja. Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji“, ocenjuje Stefanović.

 

Vulin:Izjava Izetbegovića opasna

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da član predsedništva BiH Bakir Izetbegović zna da za priznanje KiM nikada neće dobiti podršku Srba i da do njega neće doći, te da Izetbegović svojom izjavom preti da ozbiljno destabilizuje BiH, ali i čitav region.

Vulin je rekao da je suština Dejtonskog sporazuma, čiji je kako kaže, Srbija čuvar, da BiH postoji kao zajednica tri naroda i dva entiteta koji odluke donose konsenzusom.

„Izetbegović zna da za priznanje KiM nikada neće dobiti podršku Srba i da do njega neće doći. Upravo zato je njegova izjava još opasnija jer ona govori da je Izetbegović spreman da povlači poteze koji ne mogu da imaju rezultat i nikakvu korist za građane BiH, ali mogu da izazovu ozbiljne političke sukobe pa i blokadu funkcionisanja BiH“, rekao je Vulin u pisanoj izjavi medijima.

Ministar odbrane je rekao da je Izetbegović čovek opasnih namera koje bi, kako kaže, morale da zabrinu i međunarodnu zajednicu bar koliko brinu i susede BiH.

„Politika mira i stabilnosti koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema u Izetbegoviću iskrenog partnera i vreme je da to međunarodna zajednica prizna“, zaključio je Vulin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Oblačno

Utorak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana