Stefanović osudio napad na policajku u Novom Sadu Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 19. 10. 2017. 18:54:54

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio današnji napad na policijsku službenicu Mariju Marinković u Novom Sadu.

stefanovic

„Naoštrije osuđujem današnji napad na policijsku službenicu Mariju Marinković u Novom Sadu i očekujem da kao društvo i država pošaljemo snažnu poruku da su napadi na policajce koji se bore da bi Srbija bila bezbedna potpuno nedopustivi“, istakao je Stefanović.

Ministar je objasnio da je Marija Marinković napadnuta dok je obavljala svoju pozorničku dužnost, kada je na poziv građana koji su prijavili da ih maltretira jedan muškarac, došla na lice mesta, gde ju je ta osoba udarila dva puta u glavu i nanela joj teške telesne povrede, nakon čega se udaljila.

Stefanović je istakao da je, brzom reakcijom i intervencijom drugih kolega iz Ministarstva unutrašnjih poslova, počinilac priveden i predat nadležnom tužiocu, a Marinkovićeva prevezena u Klinički centar Vojvodine.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova pruža punu podršku Mariji Marinković koja je zadobila teške telesne povrede i traži oštru i snažnu reakciju pravosudnih organa koji moraju da pošalju poruku da su napadi na policajce nešto što naše društvo ne toleriše“, naglasio je Stefanović.

Ministar je istakao da država mora da zaštiti majku, ženu, policijsku službenicu koja je rizikovala svoj život da bi građani bili bezbedni i zaštićeni.

„Umesto nje danas je to mogao da bude bilo koji drugi građanin“, rekao je Stefanović koji je pohvalio policajce na brzom i efikasnom reagovanju i privođenju počinioca.

„Srbija mora da pruži jasnu i odlučnu podršku policajcima. Svima onima koji misle da mogu bahato da se ponašaju na ulicama Srbije moramo da pokažemo da to ne mogu da čine“, rekao je Stefanović.

Ministar je zahvalio svima koji su pružili podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova i povređenoj policajki.

„Ta vrsta saradnje društva, građana i policije je dobra i pokazuje da hoćemo kao zemlja da budemo što bezbedniji. Naša je obaveza da kao društvo pošaljemo jasnu poruku svim izgrednicima i kriminalcima da neće moći da se ponašaju kako žele na ulicama Srbije“, zaključio je Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 13°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana