Stefanović obišao monitoring centar u Barajevu Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 13. 02. 2018. 11:39:22

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas, zajedno sa predsednikom opštine Barajevo Slobodanom Adamovićem, Policijsku stanicu u Barajevu u kojoj je počeo sa radom monitoring centar sa kojim je umreženo 46 kamera postavljenih na teritoriji ove opštine.

stefanovic-0201-tanjug

„Reč je o još jednom primeru dobre saradnje policije sa lokalnom samoupravom zbog brige za bezbednost stanovništva. Uspeli smo, zahvaljujući predsedniku opštine i sredstvima koja je opština obezbedila, da ugradimo 46 kamera koje se nalaze na teritoriji opštine Barajevo“, rekao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, naredne tri faze ovog projekta, opština će imati dovoljan broj kamera koje će pokrivati svaku raskrsnicu, svaki vrtić, školu, dom zdravlja i ostala mesta gde se građani okupljaju.

On je istakao da će to doprineti identifikovanju počinilaca krivičnih dela, ali i preventivnom radu.

„Pomoći će da sprečimo da do krivičnih dela uopšte i dođe, ali i da brzo i efikasno reagujemo u cilju zaštite bezbednosti građana. Važno mi je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, da policija u zajednici radi sve bolje, ali i da policija, uz nova vozila i uniforme koje su dobili, bude i bolje tehnološki opremljena. Više kamera će svakako omogućiti da policajci efikasnije i brže rade svoj posao, a da građani osete veću bezbednost na ulicama“, rekao je Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana