Stefanović: Nedopustivo mešanje Albanije u suverenitet Srbije Beta

PolitikaPolitika Pocetna 12. 01. 2017. 11:28:09

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poslao je pismo generalnom sekretaru Interpola Jirgenu Štoku u kome je naveo da zahtev ministra unutrašnjih poslova ; Albanije za ponovnu procenu crvene poternice raspisane za Ramušem Haradinajem predstavlja grubo i nedopustivo mešanje jedne države u suverenitet Srbije.

stefanovic121042015.jpg

 

„Zahtev ministra Saimira Tahirija, predstavlja grubo i nedopustivo mešanje jedne države u suverenitet Srbije, koja je punopravna članica Interpola“, naveo je Stefanović u pismu, saopštio je MUP Srbije.

Stefanovićje naglasio da su u crvenoj poternici za Haradinajem ispunjeni svi standardi tog instituta, kao i da je poternica pripremljena i objavljena u skladu sa pravilima, procedurama i standardima Interpola.

On je dodao da zahtev albanskog ministra predstavlja i nedopustivo mešanje u osnovna načela rada Interpola koja se odnose na očuvanje suvereniteta članica i dobrovoljnosti u saradnji nadležnih institucija u oblasti medjunarodne operativne saradnje.

„Pravosudni organi Srbije apsolutno su suvereni i nezavisni prilikom vodjenja istraga po pitanju krivičnih dela bilo da su njihovi počinioci srpski državljani ili državljani bilo koje druge suverene države što takozvano Kosovo nije“, rekao je Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana