Srpski telegraf: Karić protiv Vučića zbog 1,3 milijarde evra Studio B, Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 12. 09. 2017. 10:30:21

Bogoljub Karić planira da preuzme banke, preduzeća i zemljišta i smatra da država treba da „namakne“ 1,3 milijarde evra, što na ime potraživanja imovine koja mu je oduzeta, što na ime dobiti koju je on iskonstruisao u svojim poslovnim planovima.

telegraf-karic-vucic-greb

Biznismen Bogoljub Karić smatra da je oštećen na ime imovine i dobiti i hoće da uzme vredne državne firme i zemlju, potražujući od države 1,3 milijarde evra, a zbog toga hoće da skine s vlasti predsednika Srbije koji mu to ne dozvoljava, piše „Srpski telegraf“.

Pozivajući se na neimenovani izvor, list u današnjem broju navodi da Karić planira da preuzme banke, preduzeća i zemljišta i smatra da država treba da „namakne“ 1,3 milijarde evra, što na ime potraživanja imovine koja mu je oduzeta, što na ime dobiti koju je on iskonstruisao u svojim poslovnim planovima.

U tu sumu, kako se navodi u tekstu, Karić je uračunao velelepne vile, kuće i stanove, 10-ak preduzeća i luksuzni vozni park, čija se vrednost procenjuje na oko 70 miliona evra.

„Na njegovoj listi zahteva nalazi se i zemljište na Makišu, gde želi da gradi Tesla grad, a koje očekuje da mu država maltene pokloni“, kaže sagovornik „Srpskog telegrafa“, napominjući da se vrednost hektara u tom delu Beograda kreće između 300.000 i 400.000 evra.

Uz to, dodaje, Karić bi da preuzme PKB po „bagatelnoj ceni od 30 miliona evra iako država smatra da to preduzeće vredi 145 miliona“, a na Karićevom spisku želja je, kaže isti izvor, i preuzimanje deonica koje država ima u Komercijalnoj banci – kao adekvatna nadoknada za njegovu Astra banku koja mu je u vreme DOS uništena i zatvorena.

Međutim, nijedan od ovih zahteva nije dobio zeleno svetlo od Vučića, navodi beogradski list.

„Vučić je Kariću u lice rekao da ne želi da sluša o bilo kakvim kombinacijama i da tajkuni i biznismeni ne mogu da se bogate nauštrb države. Kompanije se neće prodavati ispod realnih cena niti će bilo ko moći da kupuje zemljište ispod tržišnih cena, a neće dozvoliti ni da se mimo zakona dele nacionalne frekvencije i grade televizijske imperije“, navodi sagovornik „Srpskog telegrafa“.

Odbijanje je, kaže isti izvor, naljutilo Karića, lidera PS S, koji je o svom nezadovoljstvu pričao nekim od fukcionera SNS ne krijući da je ljut zbog Vučićevog odbijanja.

„Karić je uveren da je najpopularniji političar u Srbiji, da ima armiju pristalica na društvenim mrežama… Rešen je da Vučića skloni s puta“, kaže isti neimenovani izvor, koji je uveren da Karić ne naziva sebe uzalud „srpskim Trampom“ već da tako šalje jasnu poruku da kreće u obračun i rušenje Vučića.

Poslanik SNS Vladimir Ðukanović za „Srpski telegraf“ kaže da se Karić očigledno nameračio na Vučića, ocenivši veoma indikativnom Karićevu inicijativu da postane premijer pri čemu isključivo govori o sebi kao najboljem rešenju, a ne o koaliciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana