„Srbija napravila sjajan napredak u ekonomskom razvoju“ Studio B

EkonomijaEkonomija Pocetna 04. 12. 2017. 12:36:08

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je zamenika ministra spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjuna, koji mu je uručio pismo predsednika Mun Đeina.U pismu se kaže da je, pod izvanrednim vođstvom predsednika Aleksandra Vučića, Srbija napravila sjajan napredak u ekonomskom razvoju.

co-hju-koreanac-vucic-tanjug

U pismu se navodi da zbog sjajnog napredka u ekonomskom razvoju,  korejske kompanije pokazuju veliki interes za poslovanje u Srbiji i stvaranje partnerstava sa srpskim kompanijama. „Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine, naše dve zemlje su kontinuirano jačale političke, ekonomske i kulturne veze. Nadam se da u narednim godinama možemo i dalje da širimo obostrano korisnu saradnju,“ navodi se u pismu predsednika Mun Đeina.

Zamenik šefa korejske diplomatije je, s tim u vezi, istakao veliki interes da učestvuju u koncesiji beogradskog aerodroma, kao i za uspostavljanje direktne avio-linije između Seula u Beograda.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost korejskim kompanijama koje su već investirale u Srbiji, ne samo na otvaranju novih radnih mesta, već i na prenošenju radne etike srpskim radnicima, ističući i da je Koreja bila svojevrstan model za ekonomske reforme u našoj zemlji.

Srpski predsednik je takođe zahvalio na korejskim donacijama u visini od šest miliona dolara, a posebno na nesebičnoj pomoći za odgovor na migrantsku krizu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je, zarad bližih odnosa Srbije i Koreje, neophodno realizovati više međusobnih poseta na visokom nivou.

Takođe su izrazili nadu da će se situacija na Korejskom poluostrvu stabilizovati mirnim putem i kroz dijalog.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 17°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana