Srbija jedina iz regiona na listi CNN destinacija u 2018. Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 02. 01. 2018. 10:58:31

Srbija se na listi američke televizijske mreže Si-En-En (CNN) našla na listi 18 turističkih odredišta koje treba posetiti u 2018. godini, kao jedina zemlja iz regiona.

prirodakanjonreka15072015

Srbija se tako našla u grupi sa Zelenortskim Ostrvima, Nacionalnim parkom Botum Sakor u Kambodži, Maltom, karipskim ostrvom Nevis, Banfom u Kanadi, Naganom u Japanu, Pueblom u Meksiku, Esauirom u Maroku, Pertom u Australiji, Ruandom, Kritom, Pjeongčangom u Južnoj Koreji, Lisabonom, Kahamarkom u Peruu, provincijom Junan u Kini, Ešvilom u Severnoj Karolini i Nju Orleansom.

„Planirate odmor 2018. i počinjete da razmišljate da ponovo odete na mesto gde se išli prošle godine, sa plažama koje su, kao, dobre i sa prosečnim koktelima? Hajde, znate da možete bolje“, poručije CNN.

Srbija je, ukazuje ta TV mreža, kao turistička destinacija „kaskala“ za nekim drugim zemljama koje su nekada činile Jugoslaviju, što se naročito odnosi na hrvatsku i crnogorsku jadransku obalu.

„Ali ne dugo. Posetioci počinju da dolaze u ovaj uglavnom neotkriveni ugao regiona, privučeni izuzetnim prizorima, bogatom istorjiom, vrednošću onog što dobijaju za svoj novac i – obiljem sira“, piše CNN.

Kako je objavljeno na sajtu te američke mreže, Beograd se već pozicionirao kao grad „koji zna da se zabavlja“ i – poput istočnoevropskih gradova pre 10 ili 15 godina – odbacuje socijalističko urbano nasleđe i „hita ka blistavijoj budućnosti“.

Ističe se da Kopaonik i Zlatibor pružaju mogućnosti za zimske sportove i utočište tokom leta u epskom planinskom okruženju.

Nacionalni park Tara ima klisure nad kojima se nadvijaju kraški brežuljci prekriveni šumama.

Na jugu Srbije nalazi se Ðavolja Varoš za koju CNN kaže da pruža „ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova“.

„Iako Srbija nema svoju morsku obalu, moćni Dunav i dalje leti privlači kupače na tvrđavama načičkanu „rivijeru“, ističe se u tekstu.

Prošle godine, na CNN-ovoj listi najpoželjnijih turističkih odredišta, iz regiona se našla Albanija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana