Sporazum SNS-a i udruženja za bolji položaj OSI

PolitikaPolitika Pocetna 13. 02. 2018. 14:36:57

Srpska napredna stranaka potpisala je sporazum o saradnji sa sedam beogradskih Udruženja osoba sa invaliditetom (OSI) na osnovu kojeg će, kako je rečeno, obe strane i tokom sledećeg saziva beogradske skupštine raditi na unapređenju položaja svih kategorija osoba sa invaliditetom.

invalidi04102015.jpg

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović potpisao je sporazum o saradnji sa predstavnicima sedam udruženja osoba sa invaliditetom Beograda.

„Mi nastavljamo saradnju i nadam se da ćemo u saradnji postaviti realne osnove za uklanjanje barijera u društvu“, rekao je Stefanović.

On je rekao da je bitka za bolji položaj osoba sa invaliditetom „bitka u koju su uključeni svi“ i da misli da ima još prostora za poboljšanje njihovog položaja.

Stefanović je rekao da je kroz konkurse Grada Beograda 38 udruženja podržano sa 56 miliona dinara, da je posle obuke u Centru za socijalno preduzetništvo zaposlilo 40 osoba sa invaliditetom, a da je 2016. godine u Beogradu uvedena usluga personalnog asistenta, koju sada koriste 53 osobe i dodao da to nije dovoljno i da je potrebno „ojačati“ tu uslugu.

Koordinator udruženja osoba sa invaliditetom Beograda Dušan Trojanović rekao je da potpisivanje Protokola znači „posvećenost SNS rešavanju problema osoba sa invaliditetom“, kojih u Beogradu ima više od 25.000.

On je rekao da je SNS u gradskom parlamentu najodgovornija za socijalnu politiku i ocenio da dobro radi taj posao i dodao da je gradonačelnik Siniša Mali „otvorio vrata“ za saradnju sa udruženjima.

Trojanović je dodao da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda napravio zaokret prema udruženjima i uveo sistem finansiranja programa za celu godinu, kao i da se taj iznos iz godine u godinu povećava, da je napravljeno više od 300 rampi i zaposleno oko 50 osoba sa invaliditetom.

On je poželeo uspeh SNS na gradskim izborima.

Sporazum su potpisali predsednik Beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović i predstavnici Udruženja distrofičara Beograda, Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Beograda, Gradske organizacije slepih, Gradske organizacije gluvih, Saveza za pomoć mentalno nedovoljno ravzijenim osobama Beograda, Saveza invalida rada Beograda i Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana