Sporazum o saradnji opštine Palilula i Nar. pozorišta RS Tanjug,Studio B

BeogradBeograd Pocetna 06. 09. 2018. 13:10:23

U prostorijama gradske opštine Palilula danas je potpisan sporazum o saradnji u oblasti kulture između te opštine i Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Beograd, 6. septembra 2018. - Direktor Narodnog pozorista Republike Srpske Nenad Novakovic (2L) i predsednik opstine Palilula Aleksandar Jovicic (2D) tokom potpisivanja sporazuma o saradnji u oblasti kulture izmedju te opstine i Narodnog pozorista Republike Srpske. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

„Danas smo potpisali sporazum na osnovu koga ćemo svi zajedno pokušavati da gajimo naše kulturno dobro, promovišemo naše kulture i negujemo i održavamo naš identitet“, rekao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, nakon potpisivanja sporazuma.

On je podsetio da je u okviru manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“, koja je u toku, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ održan koncert banjalučke grupe „One tri“ koji je, dodao je, prošao izvanredno.

„Pokazali smo da možemo biti na visini zadatka i sarađivati na najbolji mogući način“, rekao je on i izrazio mišljenje da će, potpisivanjem sporazuma, ta saradnja biti jos bolja.

„Hvala vam što ste danas ovde sa nama, što zaista imamo dobru saradnju, a moja želja je da se u narednom periodu bratimimo sa nekom od opština u Banjaluci, da mi dolazimo kod vas, a vi kod nas i da iz tih kreativnih poslovnih viđanja ostvarujemo nove veze, nove kontakte i radimo za dobrobit naših građana“, dodao je Jovičić.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković je rekao da mu je izuzetno drago što je u Beogradu i što je potpisan sporazum.

„Vi ovde iz Srbije, iz Beograda, verovatno ne vidite koliko su naše misli, ideje i oči uprte prema Beogradu. Potpisivanjem ovog sporazuma ozvaničili smo saradnju i imamo mogućnost da se mi, kao Narodno pozorište RS, češće pojavljujemo ovde u Beogradu“, naveo je Novaković.

Direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma i istakao da je već tokom njegove pripreme bilo reči o projektu na kome bi zajednički radili opština Palulula, Centar za kulturu „Vlada Divljan“ i Narodno pozorište RS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Susnežica

Trenutna temperatura 1°C

Susnežica

Ponedeljak
Susnežica

Max: 3°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana