“Sporazum“ 17. januara u Domu Omladine Studio B

KulturaKultura Pocetna 11. 01. 2017. 15:09:03

Prvi srpski dugometražni igrani  filmu snimljen nakon rata na Kosovu i Metohiji, pod naslovom  „Sporazum“ u režiji Predraga Radonjića, biće prikazan u Domu Omladine.

film-kultura-01-11-01-kim

 

Ovaj film obradjuje temu posleratne situacije na KiM i odnose i položaj Srba i Albanaca.Do sada je prikazan u glavnim programima Fesivala glumačkih ostvarenja u Nišu, Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, festivalu u Leposaviću a prihvaćen je u zvaničnu selekciju filmskih festivala u Barseloni, Londonu i Klužu.

Scenarista i reditelj igranog filma „Sporazum“,Predrag Radonjić autor osam je dokumentarnih filmova i jednog dokumentarnog serijala o srpskoj kulturnoj baštini na Kosovu i Metohiji, „Čuvari baštine“.

Dobitnik i nekoliko nagrada za dokumentarni film: Grafest 2011, 2013 i 2014, kao i nagrade „Pres vitez“ na festivalu „Zlatni prosjak“ u Košicama, Slovačka, 2014 za dokumentarni film „Pozorište iz kutije za cipele“ o radu prinudno raseljene Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine.

Pisac je dve knjige pripovedaka i dobitnik nekoliko književnih nagrada, „Milutin Uskoković“, Laza Lazarević“, „Srpsko pero“ i Vidovdanska povelja“.

Beogradska premijerna projekcija filma “Sporazum” biće održana 17. januara u 20 časova, u Velikoj sali Doma omladine, u prisustvu autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 27°C
Min: 15°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana