„Spomenici govore“ u nedelju na Kalemegdanu Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 12. 08. 2017. 12:06:22

Na Kalemegdanu sutra će biti izvedena interaktivna predstava „Spomenici govore“ i priređen koncert gitariste Momčila Aleksandrića, najavili su Centar za razvoj ideja i društvo LADA.

kalemegdan08062015.jpg

Publici će biti predstavljene 13 ličnosti koje će u vidu kratkih monologa i u međusobnoj interakciji prikazati mladi glumci.

Predstava je osmišljena tako da pored svakog spomenika stoji po jedan glumac, a posetioci će biti vođeni od spomenika do spomenika.

U predstavi će učestvovati glumci Miloš Filimonović koji će glumiti Stevana Mokranjca, Dejan Tošić (Stevan Raičković), Luka Stević (Miloš Crnjanski), Vladan Čalija (Radoje Domanović), Marko Belojević (Bora Stanković), Ilija Dimitrijević (Vojislav Ilić), Ðorđe Pantović (Jovan Dučić), Danilo Tanasković (Janko Veselinović).

Aleksu Šantića će tumačiti Uroš Stefanović, Miloša Ðurića Aleksandar Živković, Simeona Roksandića Bogdan Spirić, Kostu Taušanovića Radoje Ðurđević, a Ðuru Jakšića Aleksa Šušić.

Biće organizovane dve ture – u 17 i 19 časova, a između njih sviraće Aleksandrić.

Cilj događaja je da se posetioci upoznaju sa životima velikana srpske književnosti i drugim ličnostima koje su doprinele razvoju srpske kulture i društva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Utorak
Oblačno

Max: 2°C
Min: 0°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana