Orkanska bura i jak olujni vetar u regionu Tanjug

RegionRegion Pocetna 23. 02. 2019. 09:17:58

Orkanska bura i olujni vetar napravili haos u Dalmaciji, Crnoj Gori i Hercegovini. Oborena stabla, saobraćajni znakovi i dalekovodi, trajektne linije u prekidu, a zatvorene i pojedine deonice auto-puteva.

foto printscreen

Region se suočava sa orkanskom burom i jakim olujnim vetrom. U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros je u Splitu izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu.

Trajektne i katamaranske linije ka ostrvima su u prekidu, dok su tunel Sveti Rok i most Franjo Tuđman kod Dubrovnika, kao i  delovi puteva zatvoreni za saobraćaj.

Nevreme je napravilo probleme  u i Crnoj Gori. Jak olujni vetar oborio je u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović, dok je u orkanska bura jačine preko 100 kilometara na čas, prouzrokovala u Herceg Novom štete na elektro mreži, a odnela je i deo krova Instituta Igalo.

U toku noći i u Hercegovini je duvao jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju. Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, gde je jedna osoba zadobila lakše povrede pošto je stablo palo na automobil.

Jak olujni vetar duvao je i u Trebinju, devastirao je Gradski park, a veliku štetu pretrpeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana