SNS Pećinci:Opozicija se služi podmetanjem Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 17. 11. 2017. 17:18:30

Srpska napredna stranka u Pećincima odbacila je danas optužbe Nove stranke da stoji iza navodnog upada u porodičnu kuću člana Nove stranke u Pećincima i povezivanja tog slučaja sa bilo kim iz SNS.

sns19012016.jpg

Srpska napredna stranka u Pećincima odbacila je danas optužbe Nove stranke da stoji iza navodnog upada u porodičnu kuću člana Nove stranke u Pećincima i povezivanja tog slučaja sa bilo kim iz SNS.

SNS u Pećincima, takođe, poziva nadležne državne organe da pod hitno ispitaju sve okolnosti u vezi sa dešavanjima u toj opštini i o tome obaveste sve građane Srbije.

„Šutanovcu i Živkoviću se na svakom mestu i u svakom trenutku priviđaju naprednjaci i Aleksandar Vučić i njihove laži i jeftine predstave za javnost nisu očigledno mogle da zaobiđu ni Pećince“, poručuju iz SNS.

SNS navodi da brutalne laži i klasične izmišljotine u vezi sa navodnim upadom u porodičnu kuću člana Nove stranke u Pećincima i povezivanje tog slučaja sa bilo kim iz SNS najbolje govori o tome da „Šutanovac, Živkovic, Janković, Jeremić, Šapić, Ðilas i svi ostali prevaranti i lažovi iz dosovskog šinjela nisu odustali od svojih osnovih načela – laganja, podmetanja i varanja građana“.

„Da ova predstava bude još tragikomicnija, kao nekakav krunski dokaz, naveli su to da su navodni napadači opsovali predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, a svi u Srbiji znaju da nijedan naprednjak to nikada ne bi rekao, za razliku od njih iz dosovske garniture koji svakodnevno psuju i vredaju Vučića i njegovu porodicu, jer ništa drugo ni ne znaju da urade“.

SNS poziva sugrađane iz Pećinaca da još jednom pokažu svojim glasovima da je dosovskim lažima i pljačkama mesto u prošlosti, a da za sebe i svoju decu žele red, rad, razvoj i napredak i politiku SNS i Aleksandra Vučića.

Nova stranka negodovala je zbog jučerašnjeg upada nepoznatih osoba u kuću predsednice Opštinskog odbora te stranke u Pećincima Jelene Grujić Ristić tvrdeći da je reč o političkom zastrašivanju.

MUP:Policija odmah reagovala, neistinite tvrdnje Živkovića

Državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović danas je izjavila da su neistinite tvrdnje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da policija nije odmah reagovala u vezi sa prijavom funkcionerke te stranke, Jelene Grujić Ristić o upadu nepoznatih lica u njenu kuću u Pećinicima.

„Apsolutno su neistinite tvrdnje Zorana Živkovića i Marinike Tepić da policija nije radila svoj posao povodom prijave Jelene Grujić Ristić i da je policijski uviđaj počeo tek tri sata nakon njenog poziva. Patrola iz Policijske stanice u Pećincima izašla je na teren odmah po prijavi oštećene u 19.45 sati da su joj u kuću provalila nepoznata lica, a policijsko- uviđajna ekipa obezbedila je lice mesta u 20.15 sati, kako ono ne bi bilo narušeno“, precizirala je Hrkalović.

Ona je za Tanjug rekla da je o događaju odmah obavešten nadležni tužilac iz Rume, koji je, navodi, naložio da se odmah počne sa vršenjem uviđaja.

„Da bi se lice mesta što kvalitetnije obradilo upućen je i kriminalistiški tehničar iz Policijske uprave u Rumi, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara“, objasnila je Hrkalović.

Kako kaže, krivični tehničar se po stizanju priključio ekipi koja je već radila na terenu.

„U konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, policija preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog događaja. Takođe, s obzirom da je članica Nove stranke policiji prijavila da se oseća ugroženo, policija će pojačati patrolne delatnosti kako bi u narednom periodu obezbedila sigurnost porodice Ristić“, naznačila je Hrkalović.

Nova stranka ranije danas je na konferenciji za novinare negodovala zbog jučerašnjeg upada nepoznatih osoba u kuću Jelene Grujić Ristić.

Na toj konferenciji je između ostalog ocenjeno da je reč o političkom zastrašivanju.

Nova stranka:Političko zastrašivanje u Pećincima

Nova stranka negodovala je zbog jučerašnjeg upada nepoznatih osoba u kuću predsednice Opštinskog odbora te stranke u Pećincima Jelene Grujić Ristić tvrdeći da je reč o političkom zastrašivanju.

Predsedik Nove stranke Zoran Živković je, na konferenciji za novinare, najavio da Nova stranka neće učestvovati na lokalnim izborima 24. decembra u Pećincima ako nadležni organi do početka tog meseca ne rasvetle slučaj.

„Konstatovaće da nema minimalnih uslova za to. I pozivamo da na tom mestu i na primeru Pećinaca, ali ne i na bojkot beogradskih izbora ili izbora za parlament Srbije – što Vučić jedva čeka, pokažemo da kriminalcima ne treba da damo legitimitet“, rekao je Živković.

On je istakao da Nova stranka u Beogradu i srpskom parlamentu mora da se brani i pozvao opoziciju da „pruži otpor“ građanski i zakonom dozvoljenim sredstvima.

Živković je, takođe, zatražio od nadležnih organa da Grujićeva i njena porodica do večeras dobiju policijsku zaštitu.

Ona je rekla da je kada se vraćala kući sa mužem i detetom videla lopove koji izlaze iz njene kuće, od kojih je jedan uperio pištolj u njenog supruga.

Navela je da su obavesitli policiju koja je konstatovala da ništa tom prilikom nije ukradeno, kao i da se ne oseća bezbedno i dodala da je i ranije dobijala pretnje od aktivista SNS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana