Smotra mladih recitatora u nedelju u „Šumicama” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 21. 04. 2017. 09:24:55

Prijatelji dece Beograda i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda organizuju 57. smotru recitatora dece i mladih iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

sumice108022016.jpg

Program se realizuje u nedelju, 23. aprila, od 10 do 16 časova u Ustanovi voždovački centar „Šumice” (Ustanička 125). Ulaz je slobodan za sve poštovaoce dečje pesničke reči.

Posle održanih opštinskih takmičenja, na kojima je učestvovalo oko 1.560 takmičara, na gradskom takmičenju nastupiće 105 takmičara u tri kategorije i to: u kategoriji mlađih razreda (od 1. do 4. razreda), u kategoriji srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) i u kategoriji srednjih škola. Na osnovu odluke stručnog žirija po pet najuspešnijih takmičara u svakoj od tri kategorije predstavljaće Beograd na republičkom takmičenju koje će se održati tokom maja u Valjevu.

Smotra  podstiče i razvija sklonosti i sposobnosti sve, a posebno talentovane dece i mladih u scenskom govoru i umetničkom tumačenju interpretacije teksta pesme. Javno predstavljanje umetničkog dela i živa pesnička reč afirmišu ličnost dece i mladih i doprinose većem opštem nivou njihove kulture i očuvanju čistote izgovorene reči u duhu književnog govornog jezika.

Pokrovitelj programa je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćin programa Ustanova voždovački centar „Šumice”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana