SL:Sramno ponašanje prema koleginici Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 10. 02. 2019. 11:33:00

Srpska lista najoštrije je osudila verbalno nasilje kojem je na jučerašnjem neuspešnom protestu protiv Srbije u Gračanici, u organizaciji Ðilasa, Jeremića i Rade Trajković, bila izložena novinarka RTV Gračanica Dragana Stanojević.

 

Srpska lista u saopštenju ocenjuje kao sramno da se novinarima upućuju reči koje imaju za cilj njihovo izlaganje poruzi i sprečavanje u obavljanju posla.

„Žalosti nas činjenica da su verbalni napadi došli od učesnika protesta Budimira Ničića, koji je i sam novinar sa Kosova i Metohije, inače angažovan kao dopisnik Glasa Amerike, i koji trenutno obavlja funkciju predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, ogranka UNS-a na KiM, a čija bi dužnost valjda trebalo da bude zaštita kolega novinara“, navodi SL.

Ta stranka istovremeno je uputila podršku svim novinarima na Kosovu i Metohiji koji, kako kažu, u izuzetno teškom uslovima objektivno informišu građane o dešavanjima na Kosmetu.

Od strukovnih udruženja očekuju da neselektivno stanu u zaštitu svih svojih kolega i u odbranu njihovog prava na profesionalan rad.

„Srpska lista se ponosi činjenicom da oko tri meseca traju različiti protesti srpskog naroda protiv taksi iz Prištine i na kojima novinari slobodno obavljaju svoj posao, bez obzira na uređivačku politiku njihovih medijskih kuća“, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana