Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova pušteni u saobraćaj Studio B, RTS, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 16. 11. 2017. 08:45:19

Posle 180 dana radova, kako je bilo predviđeno ugovorom, u saobraćaj pušteni Ruzveltova ulica, Trg Slavija i Bulevar oslobođenja, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao da je to investicija koja znači mnogo za centar grada i veliki broj gradskih opština.

slavija-bi

foto Beoinfo

Jutros u 4.00 časa u saobraćaj su, nakon 180 dana od početka radova, puštene u saobraćaj ulice Mije Kovačevića, Ruzveltova, Bulevar oslobođenja i Trg Slavija.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli su ova tri saobraćajna čvora u gradu.

Kako je gradonačelnik podsetio, prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je startovala i rekonstrukcija Trga Slavija.

„Ovo je jedna potpuno drugačija slika našeg grada. Želim da zahvalim građanima Beograda na velikom strpljenju. Imali smo velike radove u našem gradu, ali to je naš posao – da radimo kada je građevinska sezona, da radimo ono što neko drugi nije uradio decenijama unazad, da sređujemo naše ulice da naš grad bude još lepši“, istakao je Mali novinarima.

On se povodom puštanja u saobraćaj ovih saobraćanijca sa gradskim zvaničnicima i predstavnicima medija provozao tramvajem od Ruzveltove ulice preko Slavije do Bulevara oslobođenja.

Gradonačelnik je naveo da će se i ubuduće nastaviti sa radovima kako bi grad bilo mnogo lepši i bolji.

Kada je reč o muzičkoj fontani na Slaviji ona je od jutros ponovo uključena i u zimskom režimu će raditi od devet do 22 sata, a muzika će se uz svetlosne efekte emitovati svakodnevno od 19 do 22 sata. Fontana, koja se prostire na 800 kvadratnih metara vodene površine i ima 350 mlaznica i više od 400 reflektora, će raditi i na niskim temperaturama jer ima grejače.

One Response to “Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova pušteni u saobraćaj”

  1. Iz Britanije kaže:

    Slavija, na trgu vise nema spomenika koji je vozacima zaklanjao pregled i odvracao paznju sa voznje. Sada velika fontanasa sa promenljivim vodoskocima daje mnogo bolji pregled i manje odvraca paznju. Sve pohvale planerima za poboljsnje bezbednosti ucesnika u saobaracaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana