Skupština završila raspravu o amandmanima, glasanje u podne

Politika 24. 02. 2016. 09:37:31

Skupština Srbije završila je razmatranje amandmana na više predloga zakona nakon 13 sati polemike, a glasanje o 14 tačaka dnevnog reda zakazano je za 12.00 časova.

skupstina23012015.jpg

Poslanici su razmatranje 519 amandmana počeli sinoć u 19.00 časova i radili su celu noć.

Tačno u podne počeće izjašnjavanje o predlozima zakona o javnim preduzećima, o metrologiji i izmenama i dopunama Zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala.

Glasaće se i o Predlogu zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika železara Smederevo, kao i izmene i dopune Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

Zatim o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji i potrdjivanje ugovora Srbije i Republike Koreje o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

Poslanici će se izjašnjavati i potvrdjivanju ugovora Srbije i Luksemburga o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu, kao i potvrdjivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju vlada Srbije i Turske.

Glasaće se i o potvrdjivanju sporazuma vlada Srbije i Kazahstana o medjunarodnom drumskom saobraćaju i potvrdjivanju protokola o izmenama i dopunama nekoliko članova evropskog sporazuma od 30. septembra 1957. godine o medjunarodnom drumskom prevozu opasne robe, kao i potvrdjivanju sporazuma vlada Srbije i Rusije o uzajamnoj zaštiti intelektualne svojine tokom bilateralne vojno-tehničke saradnje.

Poslanici treba da glasaju i o predlozima zakona o javnom zdravlju i o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana