Skupština o izboru predsednika Saveta guvernera NBS Beta

PolitikaPolitika Pocetna 09. 03. 2018. 08:05:28

Skupština Srbije nastaviće danas sednicu razmatranjem više kadrovskih odluka. Pred poslanicima će se naći odluka o izboru predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije.

skupstina123012015.jpg

Skupština će razmatrati predloge o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, o izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca, kao i predloge o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Razmatraće se i odluka o ;predsednicima sudova na predlog Visokog saveta sudstva.

Poslanici su juče završili objedinjenu načelnu raspravu o 18 predloga zakona i medjunarodnih sporazuma medju kojima su i ;izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, zakona o policiji i Predlogu zakona o nacionalnom DNK registru.

Poslanici su tokom načelne rasprave koja je trajala dva dana uglavnom govorili o predloženim zakonima, a tememimo dnevnog reda uglavnom su bile nepravilnosti na lokalnim izborima održanim 4.marta i rezultati izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno vedro

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana