Jake žene za jaku Srbiju Tanjug

Objavljeno: 09.12.2018. 13:01 Izmenjeno: 10.12.2018. 14:23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na skupu u organizaciji SNS-a „Jake žene za jaku Srbiju“ da će nastaviti da se bori za pristojnu Srbiju u kojoj niko neće misliti da ima pravo da žene naziva pogrdnim imenima, da ih tuče i omalovažava, kako to danas rade neki koji sebe nazivaju ikonama opozicije.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/

„I to je borba za pristojnu Srbiju, a ne za Srbiju u kojoj bi stavljali žene u tor, u kojoj bi žene bile ‘fukse’ i u kojoj žene ne bi bile žene. Mi ćemo se boriti protiv tih i takvih koji se za takvu Srbiju bore i pobeđivati bezbroj puta“, rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da pristojna Srbija nikada neće dozvoliti da ‘takvi divljaci ovom zemljom upravljaju’.

Vučić je zahvalio ženama u Srbiji koje daju podršku SNS i istakao da je utvrđeno, na osnovu istraživanja sa biračkih mesta, da nijedna vlast u regionu i nijedna naša vlast od 90 – tih godina nikada nije imala toliku procentulnu podršku žena i da im je na tome beskrajno zahvalan.

„Znajući koliko je to važno i koliko je rada i truda potrebno da dobijete poverenje dama“, istakao je Vučić dodajući da žene nisu površne, lakoverne, niti lakomislene i da ih ne interesuje forma, već suština.

Kaže da neki potcenjuju žene i zaboravljaju da one uvek glasaju za budućnost, rad, marljivost i posvećenost. svom snagom i srcem.

„Ti koji su potcenjivali dame pravili su veliku grešku“, dodao je on.

Sve žene koje su ovde jesu grancija sigurnije i bolje budućnosti za našu zemlju, poručio je Vučić i istakao da žene uvek daju glas za mir, stabilnost i sigurnost.

„Toliki broj žena je uz nas i razumeju kakva nam je pristojana Srbija potrebna“, rekao je Vučić.

Kaže da kao predsednik zemlje može uvek da podrži izmenu zakona kako bi bio što bolji položaj žena i to da uvek imamo što više žena u polticickoj sceni, jer će nam to doprineti zdravijoj i boljoj Srbiji.

Vučić ističe da ne postoji ništa strašnije nego kada muškarac udara ženu i da bi svaki častan čovek trebalo toga da se gadi, jer to nije čovek, niti muškarac.

Dodaje da pre fizičkog nasilja uvek prethodi verbalno nasilje, koje je još strašnije i bolnije.

Predsednik Srbije kaže da je navodna ‘ikona opozicionarstva i pristojnosti’ u Srbiji rekla Maji Gojković da je „fuksa“, pretendujući da su oni ti koji bi trebalo, kako kažu, da vode našu zemlju u budućnosti. Vučić ističe da su rekli i da bi teško ko mogao da utvrdi da je Gojković žena.vucic-zene-tanj

Jake žene za jaku Srbiju – naziv je skupa u organizaciji Srpske napredne stranke, u Beogradu, koji je direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić otvorila ocenom da to što šest od devet nacionalnih muzeja vode žene, uglavnom stranački neopredeljene. Bojić je naglasila da su žene, pre svega, nečije ćerke, sestre, supruge i majke, koje, kaže, uzdižu Srbiju.

„Daju nadu i rađaju potomstvo i krče put, ali, da se ne lažemo, svaka od nas koja se nalazi na nekim pozicijama u ovoj državi, ne bi imale takav vetar u leđa da nemamo snažnog lidera kao što je predsednk Vučića“, rekla je Bojić.

Prema njenim rečima, samo tako jake ličnosti među pipadnicima jačeg pola, kakav je i Vučić, mogu da budu percipirane kao vođa nacije, što Vučić, kaže Bojić, svakako jeste, ali je, istakla je, svejedno okupio tim u kojem ima puno žena.

„Mislim da smo svojom ulogom u prethodnm godinama opravdale poverenje čitave nacije i onih koji su nas postavili na naša radna mesta. Ako Srbja ima prirodne lepote, onda su one najveće upravo u ovoj sali“.

Bojić je podsetila da su žene na najvažnijim pozicijama u Srbiji – predsednika skupštine, vlade, na čelu ministarstavanih, na mestima državnih sekretara i dirktora mnogih institucija i preduzeća.

Kako je rekla, one daju novi život i novu energiju našoj državi.

„Nadam se boljitku i želim da vam čestitam Novu godinu, da vam u sledećoj godini bude sve dobro i da se osećate dobro na svojim radnim mestima, da imate snažnu podršku“, poručila je on.

Bojić je rekla da su žene lepši pol kojem je potrebna podrška i istakla da upravo od SNS dobijaju tu podršku i da veruje da će ta stranka uvek stajati iza žena u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Delimično oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana