Skandalozno protestovati na dan kada je Hitler zauzeo Beograd Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 03. 04. 2019. 09:22:27

Skandalozno je što su Boško Obradović i Dragan Đilas izabrali 13. april za protest u Beogradu, jer je to dan kada je 1941. godine Hitler zauzeo Beograd, navodi Goran Vesić.

Vesic-Goran-2014-zvanicna.jpg-greb

„Od fašiste Boška Obradovića ništa drugo nismo mogli ni da očekujem nego da slavi dan kada je Hitler zauzeo Beograd“, rekao je  zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za TV Prva.

Vesić je naveo da svako ima pravo da izrazi politički stav i da protestuje, ali da nije dozvoljeno uništavanje grada.

Dodaje da opoziciji niko ne osporava pravo da mirno demonstrira, ali da se zna kako će država reagovati ako bude bilo nasilja.

„Ružno je da organzujete demonstracije na dan kada je Hitler osvojio Beograd. To je tužan dan u istoriji Beograda, ali očigledno ne i za Obradovića i Ðilasa. Pozivamo građane Beograda da ne učestvuju u takvim pokušajima rušenja grada“, rekao je Vesić.

 

Veselinović: Naterati Vesića pred narod, Vesić: Istina boli

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Janko Veselinović poručio je danas da zamenika gradonačelnika Beogarda Gorana Vesića treba naterati da pred narodom ponovi da se protestuje 13.aprila jer se slave nacisti, a Vesić mu odgovara da ga očigledno boli istina.

„Vesić sa izjavom da protestujemo 13. aprila zato što slavimo naciste zaslužuje da ga tog dana nađemo i nateramo da to ponovi na govornici ispred Narodne skupštine pred okupljenim narodom“, napisao je na tviteru Veselinović.

Vesić je odgovorio da pretnja koju je izrekao Veselinović da će „huligani Boška Obradovića“ na mitingu koji najavljuju 13. aprila da upadnu u njegov stan i fizički se obračunaju sa njim i da ga ubiju samo jedna pretnja od sigurno pedeset koje je dobio.

„Moja poruka Veselinoviću je da, kada je tako hrabar, dođe sam, a ne da se krije iza huligana svog lidera fašiste Obradovića. Gde živim, može da pita huligana Marka Bastaća koji je već sa svojom “crnom trojkom“ obilazio zgradu u kojoj živim zbog čega je dobio krivičnu prijavu“, istakao je on.

Vesić je kazao da je sramota što je Veselinović profesor bilo kog univerziteta i ima priliku da uči mlade.

Upitao je čemu podučava studente, da li nasilju ili kako na Terzijama vešati predsednika države, kako pretiti premijerki silovanjem, kako njega ubiti u njegovom stanu.

„Sve što sam rekao je tačno. Znam da Veselinovića i njegovog Obradovića boli istina. A istina je da je šef srpske opozicije Obradović ljotićevac. Da li su ljotićevci bili saveznici Adolfa Hitlera? Jesu. Da li su ljotićevci skupljali đake i vodili ih na streljanje u Kragujevcu? Jesu! Da li je ljotićevac i fašista Obradović prisustvovao neonacističkom skupu u Italiji? Jeste! Da li je Hitler 13. aprila 1941. godine okupirao Beograd? Jeste! Da li je fašista Obradović na isti dan 78 godina kasnije zakazao svoj miting? Jeste“, ukazao je on.

Vesić je dodao da naravno nije rekao da su svi ljudi koji budu prevareni od Obradovića i dođu na 13. april na protest nisu fašisti, ali oni treba da znaju šta se dogodilo tog dana, kada su ih pozvali „fašista Obradović i njegovi pomoćnici Ðilas, Jeremić i Lutovac koji deklarativno nisu fašisti, ali rade za fašiste da protestuju“.

One Response to “Skandalozno protestovati na dan kada je Hitler zauzeo Beograd”

  1. Miki kaže:

    Skandalozno je osnovati stranku 21. oktobra, na dan kada su nemci ubijali decu u Kragujevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana