Skandalozno ponašanje Đilasa, naišlo na osudu javnosti Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 07. 03. 2018. 19:04:43

Skandalozno ponašanje Dragana Đilasa prema Studiju B i drugim medijskim kućama kojima je ponovo zabranio da prisustvuju njegovoj konferenciji za novinare, naišlo je na široku osudu javnosti u Srbiji.

novinari-djilas,-stb,-pink

Takvo, nedopustivo i bahato ponašanje, Đilas je pokazao i u izbornoj noći, kada je novinarima Studija B i još nekoliko televizija i novina, zabranio da izveštavaju iz njegovog izbornog štaba.

Dragan Đilas ne odustaje od zamisli da pojedinim medijima i novinarima onemogući rad i pravo na izveštavanje. Svesno, ili iz neznanja, Đilas prelazi preko činjenice da je zakonima ove zemlje zabranjena posredna i neposredna diskriminacija medija, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti. Poštovanje zakona Đilasu očigledno nije važno, pa je nakon zabrane novinarima Studija B i još 6 redakcija da iz njegovog štaba izveštavaju u izbornoj noći, ponovo tim istim medijima zabranio da prisustvuju, sada konferenciji za novinare. Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović smatra da je takav gest nedopustiv.

Analitičar medija Ištvan Kajić smatra da Đilas pogrešno veruje da će kontrolom medija postići neki uspeh.

Neprihvatljivo je i krajnje nedopustivo uskratiti gradjanima mogućnost da se informišu o bilo kojim dogadjajima. Đilas je dužan da odgovori da li je političarima, koji sebe vole da zovu demokratskim, dozvoljeno da medije dele na podobne i nepodobne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana