Skandalozan program Dveri: Sve Srbe iseliti sa Kosova! Srpski telegraf, Republika

PolitikaPolitika Pocetna 15. 03. 2019. 13:43:34

Dveri i Boško Obradović problem Kosova rešili bi preseljenjem svih Srba sa KiM u centralnu Srbiju, piše Srpski telegraf.

Ova strategija jasno je predočena u dokumentu do kojeg je ekskluzivno došao Srpski telegraf i čiji smo jedan deo juče objavili. Sačinio ga je sekretar Predsedništva Dveri Slobodan Dimović i preko Boška Obradovića poslao svim visokim funkcionerima pokreta, ali i liderima Saveza za Srbiju Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću kao plan Dveri za rešavanje kosovskog problema.

Kako stoji u dokumentu, Srbija treba da insistira na razmeni stanovništva.

– Srbe sa KiM treba planski i kvalitetno da naselimo u delovima centralne Srbije, uz obavezan uslov da dobijemo novac (nebitno od koga i kako) – doslovce stoji u dokumentu.

Dalje se navodi da to premeštanje Srba ne bi izgledalo onako kako je to Slobodan Milošević radio sa Srbima iz Krajine, već ozbiljno, na strateškim pozicijama, sa kompletnim naseljima, gradićima i radnim mestima, slično kao što Izraelci rade.

– Pošto tu govorimo o 10 do 20 milijardi dolara uloženih u stambenu infrastrukturu, gde većinom imamo sopstvene kapacitete za proizvodnju, time bi se povećala industrijska proizvodnja, a samim tim i broj radnih mesta, što bi dovelo do smanjenje odliva stanovništva – poručuju iz Dveri, a u dokumentu se konstatuje i da bi Albanci bili zadovoljni ovakvim rešenjem.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić za Srpski telegraf kaže da, kada bi mali Perica iz viceva odlučio da se bavi politikom, sačinio bi pismeniji, ozbiljniji i sadržajniji tekst od onog koji su osmislili stručnjaci iz Dveri.

– Ne iznenađuje me njihovo licemerje, jer jasno je oduvek bilo da ta družina predsednika Vučića napada zbog KiM ne mareći ni za našu zemlju ni za naš narod, ali razmere njihovog ludila su zaprepašćujuće. Oni bi kao na pijaci robljem da trguju živim ljudima, kao da je srpski narod stado ovaca koje je moguće preseliti iz katuna u katun kad čobanin to odluči. Uveren sam da Boško Obradović neće nikada doći u priliku da trguje ni srpskim dušama ni srpskom zemljom – zaključuje Đurić.

One Response to “Skandalozan program Dveri: Sve Srbe iseliti sa Kosova!”

  1. Interes Srba na KiM kaže:

    Za dobre odnose između Srba i Albanaca , najvažniji je položaj Srba koji žive na KiM, zato je neophodno da oni dobiju : 1).ZSO sa što većim ovlašćenjima; 2).eksteritorijalnost srpskih crkava i manastira ; 3). 15% udela u javnim preduzećima na KiM;… Manje je važan status Kosova , jer će ionako i Srbija i Kosovo biti u EU i NATO !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana