Sigurnoj kući doniran školski pribor i rukotvorine Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 11. 10. 2017. 16:25:43

Štićenicima Sigurne kuće uručen je danas školski pibor i rukotvorine, koje su izradile žene koje negujuju tradiciju starih zanata , saopšteno je danas iz Gradske uprave.

sigurna-kuca-donacija-bi

foto Beoinfo

Donator je Klub privrednika Opštine Voždovac, a donaciju su uručile članica Gradskog veća Mirjana Mavrić i direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić.

One su tom prilikom istakle da Grad i društveno odgovorne kompanije daju punu podršku štićenicima Sigurne kuće.

Članica Gradskog veća Mirjana Mavrić podsetila je da se zahvaljujući novom zakonu svaki vid nasilja sankcioniše u što kraćem mogućem roku.

„Nasilje nikad ne sme da bude iznad institucija i zakona. Grad Beograd od 2013. godine finansira Sigurnu kuću i zajedno sa mnogim drugim relevantnim institucijama daje svoj doprinos u borbi protiv nasilja“, rekla je Mavrić.

Ona je ocenila da bi Sigurna kuća na neki način mogla da bude dom svakog od nas i da zato treba neprestano ukazivati na značaj porodice kao stuba i osnove društva.

„Svako od nas treba da bude aktivan deo okruženja u kojem boravi i da prijavi pojavu nasilja, kako bi se ono sankcionisalo i izbegle tragične posledice“, navela je Mavrić.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević naglasila je da je ova ustanova jedna od retkih licenciranih, zahvaljujući čemu je potpisan ugovor s Gradom Beogradom i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, sa kojima ima izuzetnu saradnju i od kojih dobija stalnu pomoć.

„Svaka poseta nam je vrlo značajna, a pomoć dobrodošla. Posebno ona koja se tiče dece, jer njima treba obezbediti što povoljnije uslove“, rekla je Stanojević.

Ona je precizirala da trenutno u ustanovi boravi sedamnaest žena i devetnaestoro dece, ali da ovaj broj stalno varira.

Direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić podsetila je da je Privredna komora Srbije mnogo puta do sada pomagala, pokazujući da i preduzetnici mogu da budu društveno odgovorni kao i velike kompanije.

„S obzirom na to da su danas naveli da im je u narednom periodu neophodno ulje i čizmice za decu, sledeća poseta planirana je za novembar kako bi se pomoglo i oko ovih potrepština“, rekla je Simanić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Oblačno

Petak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana