SES nije prihvatio Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 12. 09. 2017. 12:43:28

Socijalno ekonomski savet je na današnjoj sednici doneo odluku da ne prihvati Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti jer ima dosta manjkavosti i socijalni partneri nisu bili konsultovani, rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

beograd-leto-tanjug

On je kazao da sadašnji nacrt zakona nije prihvatljiv za sindikate, Uniju poslovaca Srbije i Ministartvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stav SES-a je da je predloženi Nacrt neprihvatljiv i da bi trebalo iznova trebalo krenuti u njegovu izradu.

Kako je rekao, taj Nacrt zakona predviđa dodatne troškove i ima otvorena pitanja kada je reč o njegovoj primeni.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je juče da je važno da Zakon o rodnoj ravnopravnosti bude funkcionalan i u interesu svih građana, te dodao da su primedbe na Nacrt imali i sindikati i Unija poslodavaca. „Zakon se nalazi kod nas u Ministarstvu i ne samo da mi imamo nekih suštinskih primedbi na Zakon i na njegovu sprovidljivost, već ga imaju i sindikati i Unija poslodavaca“, rekao je Ðorđević za Tanjug, komentarišući izjavu predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović koja je rekla da će Nacrt tog zakona biti poslat Ministarstvu rada kako bi se oni bavili implementacijom.

Ministar nije želeo da govori o rokovima do kada bi „dorađen“ predlog mogao da se nađe na vladi, a zatim i pred poslanicima.

„Ne bih licitirao sa datumima, važnije nam je da zakon bude funkcionalan, u interesu svih građana, a vreme… S obzirom da smo čekali ovoliko, dani nisu važni u ovom trenutku“, rekao je Ðorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Petak
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana