Vanredna situacija proglašena i u Lučanima Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 10. 01. 2019. 16:09:06

U selima u Novoj Varoši 5.000 stanovnika odsečeno je od sveta zbog snega koji sedam dana pada u tom kraju, a nekoliko sela je i bez struje.Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani proglasio je vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji te opštine zbog snežnih padavina koji neprekidno padaju 24 sata.

sneg-smetovi-cistac-tanjug

Iz štaba za vanredne situacije naglašavaju da su u rubnim delovima opštine Lučani snežni nameti trenutno dostigli visinu do dva metra, kao i da su mnogi putni pravci potpuno neprohodni.
„Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Čišćenje snega je posebno otežano, jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti napadali sneg, koji se ne retko pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju“, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Ističu da je sva mehanizacija javnih preduzeća trenutno na terenu sa zadatkom da se neprestano od snega raščišćavaju svi opštinski putevi prvog i drugog prioriteta.

„Takođe, opštinski štab za vanredne situacije se obratio i republičkom štabu za pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama u cilju raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva“, dodaje se u saopštenju.

Juče je vanredna situacija uvedena u opštini Nova Varoš, jer je u selima te opštine oko 5.000 stanovnika odsečeno od sveta zbog snega koji sedam dana pada u tom kraju..

Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da su puteve do juče održavali lakom mehanizacijom, prenosi RTS.

„Morali smo juče da uvedemo vanrednu situaciju. Ovakvo nevreme nismo skoro imali“, rekao je Vasiljević i dodao da će im biti potrebna dodatna mehanizacija kako bi se izborili sa situacijom.

Prema njegovim rečima, uveli su tešku mehanizaciju kako bi iznosili sneg iz grada, a ponuđena im je i pomoć države.

Vasiljević je naglasio da ukoliko sneg nastavi da pada da će im ta pomoć biti dragocena.

Nekoliko sela u Opštini Nova Varoš je i bez struje, a ekipe Elektrodistribucije su na terenu i pokušavaju da otklone problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana