Sednica Skupštine Grada Beoinfo

Objavljeno: 08.09.2016. 00:01 Izmenjeno: 08.09.2016. 13:31

Odbornici, između ostalog, razmatraju Predlog izmene i dopune prostornog plana gradske opštine Obrenovac i predloge planova detaljne regulacije pojedinih područja u opštinama Savski venac, Čukarica, Rakovica, Palilula, Voždovac i Zemun.

U toku je sednica Skupštine Grada. Na dnevnom redujePredlog odluke da se ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad proglasi za počasnog građanina Beograda. Raspravljaće se i o predlozima rešenja da Vračar dobije ulice Nikolaja Krasnova i Brane Crnčevića, Novi Beograd i Zemun Ulicu dr Žorža Matea, Novi Beograd Ulicu Tadije Sondermajera, Čukarica Momčila Čedića i Zemun „Bogojavljenski plato”, prostor između restorana „Venecija” i Starog šlepa.

Odbornici će razmatrati Predlog izmene i dopune prostornog plana gradske opštine Obrenovac i predloge planova detaljne regulacije pojedinih područja u opštinama Savski venac, Čukarica, Rakovica, Palilula, Voždovac i Zemun.

Raspravljaće se i o predlozima odluka o izmeni Odluke o izradi plana detaljne regulacije šireg područja Bloka 9B (Retenzija), dela privredne zone P1 u Surčinu,  privredne zone u Ovči uz Pančevački put, za zonu višeporodičnog stanovanja uz novu Kumodrašku ulicu, kao i o Predlogu odluke o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije naselja Dobanovci.

Na sednici će se raspravljati i o Predlogu odluke o oglašavanju, o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika, informaciji o realizaciji kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za nabavku autobusa za potrebe GSP „Beograd” i daljim aktivnostima vezanim za realizaciju predmetnog ugovora i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd.

Odbornici će razmatrati i Informaciju o poslovanju JP „Sava centar”, predloge odluka o promeni osnivačkih akata Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju i Sportsko-rekreativnog centra „Pionirski grad”, o predloge rešenja o davanju saglasnosti na izmene statuta JKP „Veterina Beograd”, JP „Ada Ciganlija” i JP „Beogradska tvrđava”, kao i Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora „Veterine Beograd” i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

Na dnevnom redu ove, 33. po redu, sednice naći će se Izveštaj administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika, utvrđivanje prestanka funkcije sekretara Skupštine Grada Beograda i Predlog rešenja o postavljanju novog sekretara.

Po skraćenom postupku raspravljaće se o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Kao informativni materijal odbornici će dobiti Izveštaj o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta Grada Beograda u periodu od 1. januara do 30. juna 2016. godine.

One Response to “Sednica Skupštine Grada”

  1. Јова с летећу мотику каже:

    Зашто овај сајт није у складу са законом на српском службеном језику?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana