Savić: Namera nam je da obnovimo bazene Studio B

BeogradBeograd Pocetna 07. 12. 2018. 17:59:10

Aleksandar Savić, predsednik opštine Voždovac, na konferenciji za novinare organizovanoj povodom prikaza stvarnog stanja bazena u Sportskom centru na Banjici, naglasio je da Opština i Sportski centar „Voždovac“ ni jednog momenta nisu imali nameru da Vaterpolo klub Partizan izbace iz Centra.

Savic-vozdovac

„Namera nam je bila da Centar vratimo Opštini i građanima Voždovca koji su ulagali u njega, da ga uredimo i obnovimo bazene. Kao što podržavamo i pomažemo druge sportske klubove, tako želimo da podržimo i VK Partizan – jedan od najtrofejnijih klubova u Srbiji i Evropi“ – kaže Savić.

Iako je Opština rukovodstvu Kluba na sastanku 2016. godine, ponudila da finansira sve željene termine za treninge igrača, termine svih utakmica, kao i školu vaterpola za decu, do danas nije stigao odgovor od VK Partizan.

„Želimo da u „Partizanu“ ne brinu o tome da li je voda topla, da li su čiste prostorije, u kakvom stanju je bazen i da li će biti rekonstruisan, već samo da treniraju i igraju, što je i najvažnije za sve sportiste, a na Opštini je da obezbedi najbolje uslove za bavljenje sportom najboljeg vaterpolo kluba“ – rekao je Savić.

Rukovodstvo Partizana nije želelo dogovor i pomoć koju im je ponudila opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad USC „Voždovac“ na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima, ne dozvoljavaju sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa Grada, a poslednji u nizu takvih pokušaja je i današnje nelegalno rušenje ispred lokala dva najveća zakupca opštine Voždovac, čime im je onemogućen rad.

Dug Vaterpolo kluba Partizan za struju na dan 31. marta 2018. godine iznosio je 117 miliona dinara, dug za vodu je 42 miliona dinar u junu ove godine, a svi računi su im blokirani. To pokazuje da novac nije išao tamo gde treba. Zato ćemo dati sve od sebe da uložimo sredstva u bazene i napravimo najbolje uslove, kako bi naši vaterpolisti osvojali još zlatnih medalja. Da omogućimo da, ne samo 350 dece koji treniraju vaterpolo, već i da ostalih 20 hiljada voždovačke dece mogu da se kupaju u toplim bazenima na Banjici.

Prema rečima predsednika Opštine i svim iznetim dokumentima danas na konferencije činjenice su sledeće:

1992. godine Izvršni odbor opštine Savski venac preneo je pravo korišćenja Vaterpolo klubu Partizan, a da to pravo nikada nije imao. Na osnovu toga 1994. briše se iz registra Privrednog suda Sportski centar „Banjica“ i pripaja Vaterpolo klubu „Partizan“.

2011.  Gradska opština Voždovac upisuje se u katastar nepokretnosti kao korisnik nepokretnosti na Banjici. 2011. Godine opština Savski venac tuži opštinu Voždovac radi utvrđenja prava korišćenja, a spor je okončan u oktobru 2016. godine presudom Apelacionog suda, kojom je potvrđeno pravo korišćenja Gradskoj opštini Voždovac. U decembru 2017. godine doneto je REŠENJE Grada Beograda kojim su ove nepokretnosti date na korišćenje USC „Voždovac“.

Vaterpolo klub Partizan nikada nije bio, niti je vlasnik ovih nepoktretnosti, što se sve može proveriti u Katastru.

Nakon odbijanja rukovodstva vaterpolo kluba Partizan da postupi po rešenju gradonačelnika Beograda i preda prostorije sportskog centra na Banjici Ustanovi sportski centar Voždovac na korišćenje, ta ustanova bila je prinuđena da podnese tužbu za iseljenje kluba iz Sportskog centra.

S obzirom da se Centar danas nalazi u veoma lošem stanju, a u cilju unapređenja njegovog unapređenja, efikasnijeg i jeftinijeg upravljanja, Opština je preduzela gasifikaciju od novca iz budžeta Opštine, kao i geološka ispitivanja za termalne vode.

Predsednik Savić pozvao je na razgovor sve koji treniraju na Banjici, kao i roditelje dece, kako bi im prikazao stvarne podatke koji su tačni. „Ovde pred vama poručujem da sam spreman da podnesem ostavku na mesto predsednika Opštine, ukoliko sve danas izneto nije tačno i istinito“ – rekao je Savić i pozvao rukovodstvo Partizana da tendenciozno ne stvara zlu krv i ne okreću decu i roditelje protiv Opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 12°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana