Saslušana žrtva vršnjačkog nasilja u Aranđelovcu

HronikaHronika Pocetna 24. 11. 2017. 17:25:12

Sudija za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu saslušao je danas žrtvu vršnjačkog nasilja iz Tehničke škole u Aranđelovcu, devojčicu (15) koju su napali drugovi i drugarice iz razreda.

Zajecar---sud-1

 

Ona je, kako javlja RTS, sudiji opisala događaj kada su je troje drugova verbalno i fizički maltretirali u učionici škole i navela je da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv nje.

Takođe je rekla da se u međuvremenu pomirila sa vinovnicima ovog incideta, dodaje ta televizija.

Sudija je ispitao i treću maloletnicu osumnjičena za napad, koja je kao i dvoje njenih vršnjaka prošle sedmice priznala krivicu i izrazila kajanje.

Po izvođenju svih dokaza, sud će odlučiti koje će vaspitne mere biti izrečene ovim maloletnicima.

Zakonom je predviđeno hitno postupanje u maloletničkim postupcima i iz njih isključena javnost, radi zaštite interesa maloletnika.

Postupak protiv maloletnika sprovodi se prema „Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica“.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu iniciralo je kod suda krivični postupak prema napadačima na oštećenju zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Tom tužilaštvu je krajem oktobra dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B.N.(16).

Nju su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana