Saradnja Grada Beograda i Vojske Srbije na najvišem nivou Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 17. 04. 2018. 13:24:01

Povodom Dana Vojske Srbije u Skupštini grada uručeno je 150 znački i zahvalnica vojnicima koji su završili dobrovoljno služenje vojnog roka 2015. godine.

vojska.jpg-bi

foto Beoinfo

Povodom Dana Vojske Srbije, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović uručio je priznanja vojnicima sa teritorije Beograda koji su upućeni na dobrovoljno služenje vojnog roka.

On je na svečanosti u Starom dvoru istakao da je saradnja Grada Beograda i Vojske Srbije na najvišem nivou.

– Grad Beograd je u poslednje četiri godine puno uradio na jačanju sistema civilne zaštite, kako bi u okviru sistema odbrane bio sastavni deo funkcionisanja ako dođe do napada na našu zemlju ili neke druge vanredne situacije – ukazao je Mladenović.

On je vojnicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok 2015. godine poručio da služenje otadžbini predstavlja veliku čast i najviši čin patriotizma.

– Grad Beograd, u saradnji sa Vojskom Srbije, poslednjih meseci radi na poboljšanju procedure za služenje dobrovoljnog vojnog roka, kako bi svima koji žele i ispunjavaju zakonsku proceduru da služe otadžbini bilo omogućeno da obuku uniformu – ukazao je Mladenović.

On je pozvao mladiće i devojke da se prijave za odsluženje dobrovoljnog vojnog roka jer, kako je naveo, vojska – kao škola života, omogućava svojim polaznicima da se lakše nose sa izazovnim situacijama i u civilnom životu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana