Počela sanacija cevovoda u Obrenovcu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 17. 06. 2019. 14:35:08

Cevovodom dužine 4,2 kilometra više od 450 domaćinstava imaće bolje snabdevanje vodom, rekao je Vesić i istakao da je cilj grada da svaki građanin ima vodu i kanalizaciju bez obzira na to u kom delu prestonice živi. Planirano je da radovi budu završeni do novembra, a njihova vrednost je oko 60 miliona evra.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na sanaciji cevovoda duž Valjevskog puta u opštini Obrenovac koji će, kada bude završen, omogućiti da više od 450 domaćinstava dobije bolje snabdevanje vodom, a neka od njih i priključak prvi put.

Vesić je istakao da Grad Beograd sa realizacijom velikih projekata kakav je metro istovremeno radi i na manjim projektima koji manje koštaju, ali sasvim sigurno znače život ljudima.

– Grad Beograd je samo preko Direkcije za građevinsko zemljište u poslednje dve godine uložio u Obrenovac skoro četiri miliona evra. Danas počinje izgradnja vodovoda, dužine 4,2 kilometra, koji treba da poveže delove Obrenovca – Zvečku, Veliko polje pa sve do Stublina. To će omogućiti da oko 450 domaćinstava dobije bolje snabdevanje vodom, a u delu Velikog polja i da neka domaćinstva koja uopšte nisu imala vodu dobiju priključak – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, do novembra biće završen ovaj posao u koji će grad uložiti oko 60 miliona dinara.

On je istakao da se već sa opštinom planira nastavak izgradnje još oko kilometar cevovoda od Stublina kako bi se povezao deo Obrenovca prema Ubu, a to je 13 odsto opštine bez vode.

– Suština je da svaki građanin ima vodu, kanalizaciju, javni prevoz, sve osnovne uslove za život, što do sada nije bio slučaj. To je razlog što smo mi u proteklih pet godina uložili skoro pet puta više sredstava u prigradske opštine nego što je ulagano u prethodnom periodu – istakao je Vesić, dodajući da sve što se do sada uradilo u Obrenovcu nije bilo moguće bez zajedničkog rada grada, republike i opštine.

On je najavio da će polovinom juna biti usvojen novi statut grada na osnovu kojeg će prigradske opštine dobiti mnogo veće nadležnosti nego što ih imaju sada.

– Opštine će dobiti mogućnost da izdaju građevinske dozvole do pet hiljada kvadrata, vrše legalizaciju do tri hiljade kvadrata, donose svoje urbanističke planove i da imaju svoja javna preduzeća. Želimo da omogućimo opštinama da samostalno planiraju svoj razvoj – istakao je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da sve što je do danas urađeno uz pomoć Grada Beograda predstavlja garanciju da će i ovaj posao biti završen.

– Kada se završe ovi radovi na cevovodu biće izvršena potpuna rekonstrukcija Ulice đačkog bataljona u dužini od 1,2 kilometra, čija je vrednost 20 miliona dinara. Sve to pokazuje da gradska vlast ne tretira Obrenovac kao kraj, već početak Beograda – istakao je Čučković.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Veliko polje Lazar Pejić, u prisustvu svih predsednika mesnih zajednica kroz koje će proći cevovod, zahvalio je svima koji su zaslužni da se realizuje ovaj projekat jer u ovom delu Obrenovca 40 odsto domaćinstava nema priključak za gradsku vodu.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija” Obrenovac Branko Matić naglasio je da je čitav postupak urađen po fazama i da, kada se sve završi, celokupna površina opštine biće pokrivena vodovodnom mrežom kako bi svaka kuća imala priključak.

Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Obrenovac Mirko Vranešević i generalni direktor EPS-a Milorad Grčić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 6°C

Vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 11°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana