Samit gradonačelnika prilika da Beograd predstavi svoje projekte Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 16. 10. 2018. 11:53:07

Samit gradonačelnika je prilika da Beograd predstavi sve značajnije projekte, da se regionalno poveže i da se vidi koje od projekata zajedno sa Kinom možemo da realizujemo, rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević na početku Foruma „16+1”. 

samit-kina

– Beograd ima mnogo ugovora sa Kinom i sada ćemo nastojati da to podignemo na viši nivo ne bismo li kao region imali što više benefita od toga. Forum gradonačelnika ima dva aspekta. Jedan je povezivanje turističkih ponuda našeg regiona prema Kini, a drugi je „smart siti”, odnosno primena novih tehnogija da bi život građana bio jednostavniji i funkcionalniji. Forum nas svrstava u lidere Jugoistočne Evrope, a Beograd je tradicionalno dobar domaćin ovakvih skupova – istakao je Nikodijević.

Beograd ima šta da ponudi regionu, dodao je on, i logično je da naš glavni grad inicira mnoge poslove i teme koji u budućnosti i te kako mogu da budu realizovani.

– Najvažnije je da se infrastrukturno povežemo sa gradovima iz okruženja i da sarađujemo što više kako bi život svih građana u regionu bio podignut na viši nivo. U globalnim, novim, svetskim, ekonomskim trendovima teško da možemo sami da se izborimo, ali kao region imamo ozbiljan potencijal – naveo je Nikodijević.

On je izrazio veliku zahvalnost svim učesnicima i potvrdio da su pohvale za organizaciju ovog skupa već pristigle. Nikodijević je izrazio uverenje da će tako biti i do kraja samita.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana