Sajam zapošljavanja u Opštini Čukarici Studio B

BeogradBeograd Pocetna 17. 11. 2018. 15:24:13

Sajam zapošljavanja u Opštini Čukarica okupio je na jednom mestu 34 firme, kojima je potrebno više od 300 radnika različitih zanimanja i stepena kvalifikacija. Važno nam je da ponuda bude raznovrsna i da pokrijemo što više kategorija kako bi što veći broj ljudi došao do posla, ističe predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i dodaje da to nije jedina akcija koju je opština pokrenula kako bi smanjila nezaposlenost.

Cukarica-

 

Medicinske sestre i tehničari, kuvari, auto–mehaničari, mašinski inženjeri i arhitekte, samo su neki od profila koji su potrebni firmama koje su se predstavile na Sajmu zapošljavanja na Čukarici. Kandidati, koji su od ranog jutra krenuli u potragu za odgovarajućim poslom, kažu da su ponudom poslova zadovoljni, a bilo je i onih koji su umesto posla u struci, tražili i informacije o tome kako mogu da se prekvalifikuju za neku od struka koje su popularne na tržištu rada.

Sajam zapošljavanja samo je jedna u nizu aktivnosti koje opština Čukarica sprovodi da bi smanjila nezaposlenost, pa se tako za studente koji završe fakultete organizuju i stručne prakse kako bi im se omogućilo da lakše dođu do posla.

Ove godine resorno ministarstvo i Nacionalna služba za zapošljavanje opredelili su 320 miliona dinara za podsticanje novih radnih mesta.

Pored bogate ponude različitih poslova, nezaposleni su na Sajmu takođe imali i priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcem, da se predstave i predaju svoju radnu biografiju, ali i da se informišu o aktuelnim programima i subvencijama Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i za sticanje dodatnih znanja i veština.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 14°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana