Rubrika „Pet pitanja – pet odgovora“

Reporter 06. 04. 2016. 10:17:17

Gledateljka iz Pančeva pita da li će, kako je i obećao gradonačelnik, biti produžena autobuska linija 108 do Pančeva. Gledateljka takođe do Pančeva koristi voz i kaže da je mnogo zbog jedne stanice da plaća celu kartu BusPlusa za voz.

Gledateljka takođe do Pančeva koristi voz i kaže da je mnogo zbog jedne stanice da plaća celu kartu BusPlusa za voz.

U Direkciji za javni prevoz Sekretarijata za saobraćaj odgovorili su nam da produženje gradske autobuske linije 108 do Pančeva nije izvodljivo, zato što je Pančevo samostalan grad i nije teritorija grada Beograda, a po Odluci o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda („Sl. list grada Beograda“, br. 61/2009, 10/2011, 55/2011 i 69/2014), grad Beograd može da organizuje saobraćaj samo na svojoj teritoriji. Produžetak ove linije mogao bi biti ostvaren jedino kao rezultat dogovora dva grada, uzimajući u obzir da je reč o međumesnom saobraćaju.
Takođe, samo BG:voz predstavlja deo sistema Javnog prevoza u Beogradu kome je omogućen prevoz putnika i plaćanje preko sistema BusPlus. Vozna linija do Pančeva nije linija BG:voza niti predstavlja deo JGP, pa nije moguće koristiti način plaćanja iz sistema BusPlus, nego se za ovu međugradsku liniju „Železnicama Srbije“ plaćaju karte.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana