Rok za izveštaje 28. februar, radna subota i nedelja Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 22. 02. 2018. 23:17:18

Agencija za privredne registre saopštila je danas da rok za dostvljanje izveštaja za statističke potrebe ističe u sredu, 28. februara, te da je zaključno sa 21. februarom primila ukupno 47.130 izveštaja među kojima su oni koji se tiču statističkih potreba, redovne godišnje finansijske izveštaje i izjave o neaktivnosti.

APR

Navodi se da je do sada obrađena gotovo polovina primljenih izveštaja, te da je na internet stranici Agencije je objavljeno 18.088 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i 4.468 izjava o neaktivnosti.

Pretraga objavljenih izveštaja je javno dostupna u okviru Registra finansijskih izveštaja.

S obzirom na to da se u narednim danima očekuje prijem 110.000 izveštaja, navodi se da će Agencija i ove godine, u subotu i nedelju, 24. i 25. februara, od 9 do 17 časova, obezbediti dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi tehničke podrške obveznicima i pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja.

Ove službe su i inače dostupne korisnicima informacionog sistema APR-a svakog radnog dana, preko interneta, elektronskom poštom ili telefonom.

Korisnici se pozivaju da pre nego što započnu rad u informacionom sistemu APR-a pročitaju instrukcije koje su izrađene u formi pravila, tehničkih, korisničkih i video uputstava, objavljene na internet stranici Agencije, u Registru finansijskih izveštaja, navodi se u Pres službi Agencije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana