Renovirano dečje igralište u Bloku 70a Studio B, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 11. 09. 2018. 12:40:12

Završena kompletna sanacija dva sportska terena u novobeogradskom Bloku 70 a. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje uređenje Savskog keja u tom delu Novog Beograda.

sefik

foto Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, u društvu proslavljenog vaterpolo reprezentativca Srbije Denisa Šefika, obišli su rekonstruisano dečje igralište u Bloku 70a, u Omladinskih brigada 232. Tom prilikom oni su razgovarali s građanima i mališanima, koji su se igrali na obnovljenim košarkaškim i fubalskim terenima.

– Rekonstrukcija ova dva terena koštala je 7,4 miliona dinara, a radove je uradilo „Zelenilo – Beograd”. Na naše zadovoljsvo deca su odmah počela da koriste ove terene – rekao je Vesić, podsetivši da je Grad Beograd ove godine obnovio još 14 sportskih igrališta na javnim površinama.

U toku su radovi na još četiri terena, a prema Vesićevim rečima, Grad Beograd će nastaviti da rekonstruiše zelene površine i terene za mališane.

– Za prethodnih pet godina uradili smo skoro 200 terena i time oživljavamo ove javne prostore. Moram da zahvalim građanima jer upravo na njihovu inicijativu grad sa svojim javnim preduzećima izlazi na teren. Postoji još velik broj terena koji moraju da se srede, a mi ćemo ih uraditi po prioritetima – rekao je Vesić.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u svom rebalansu budžeta odvojiće novac za uređenje Savskog keja u Bloku 70a. Prema Vesićevim rečima, radovi će moći da počnu u roku od šest meseci do godinu dana i plan je da se on uredi kao što je sređena Sava promenada.

– U ovom kraju biće postavljen Stari savski most, koji će povezivati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom. Trenutno CIP radi projekat, a kada ga završe, znaćemo tačnu poziciju gde će se on nalaziti. Plan je da se ovde napravi i veliki parking gde će građani moći da parkiraju svoja vozila. Postavljanjem Starog savskog mosta, do Savskog jezera mnogo brže će dolaziti građani Novog Beograda, Zemuna i Borče – zaključio je zamenik gradonačelnika.

U Bloku 70, pored dva igrališta, uređene su pešačke staze, postavljen je novi parkovski mobilijar, a sređene su i zapuštene zelene površine.

One Response to “Renovirano dečje igralište u Bloku 70a”

  1. Ivana kaže:

    Hvala Bogu da bar nešto renoviraju, u Ripanj niko nije zakoračio u igralište dečije od kako je napravljeno a već pola sprava je polomljena i nije bezbedno za decu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana