Rekonstrukcija vodovodne mreže u Mutapovoj ulici Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 01. 03. 2017. 13:27:24

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji postojeće vodovodne mreže u Mutapovoj ulici na Vračaru gde je rekao da će ove godine na Vračaru biće rekonstruisano dva kilometara cevi po raznim ulicama.

vodovod-radovi

„Rekonstrukcija u Mutapovoj ulici će biti urađena tako da će biti položene potpuno nove cevi. Biće urađeni priključci, ljudi će sve vreme imati vodu i tek kada budu dobili nove priključke biće isključena stara mreža“, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Ove godine na Vračaru biće rekonstruisano dva kilometara cevi po raznim ulicama poput Šumatovačke, Svetozara Markovića, Generala Horvatovića, Molerove, naveo je Vesić i dodao će vrednost tih radova biti 84 miliona dinara. „Mi smo ove godine predvideli rekonstrukciju vodovodne mreže u dužini od skoro 70 kilometara. S obzirom da postoji oko 3.500 kilometara vodovodne mreže na teritoriji grada Beograda to je dva posto i to je evropski standrad u rekonstrukciji vodovodne mreže“, istakao je Vesić.

Kako je dodao, to je prvi put posle mnogo decenija da će JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ svake godine obnoviti dva odsto vodovodne mreže. Za rekonstrukciju vodovodne mreže „Beogradski vodovod i kanalizacija“ izdvojili su skoro 1,7 milijardi dinara, precizirao je Vesić i dodao da je, osim tih radova, predviđena i rekonstrukcija oko sedam kilometara kanalizacione mreže, a radiće se i kolektori. Vesić je podsetio da su svi ti radovi deo plana koji se sprovodi već godinu dana, a to je da do 2025. godine svaki građanin Beograda ima kanalizaciju i vodu i da se zamene stare cevi. „Prosečna starost cevi u Beogradu je oko 40 godina, a imamo cevi koje su i do 100 godina stare i moramo da ih menjamo“, rekao je on i dodao da će se u narednih nekoliko nedelja početi sa zamenom sedam kilometara azbestnih cevi u Krnjači.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Đorđević je rekao da to preduzeće posle dužeg vremena počinje da radi rekonstrukciju vodovodne mreže. Prosečna starost vodovodne mreže u Beogradu je između 35 i 40 godina, a deset odsto vodovodne mreže je staro između 50 i 100 godina, rekao je on. „Što se tiče rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže mi ćemo, kao obavezni program poslovanja, u sledećim godinama imati dve obaveze, a to je projektovanje 70 kilometara mreže za sledeću godinu koje ćemo rekonstruisati i izvođenje radova po projektima koji budu sastavni deo programa poslovanja“, istakao je Đorđević.

 

One Response to “Rekonstrukcija vodovodne mreže u Mutapovoj ulici”

  1. Dusica Srdic kaže:

    ovo je uradjeno i za svaku je pohvalu, ali potrebno je isto uraditi i u Ostruznici u ul Ljube Rankovica, ul 7. Jula i Savskoj gde su kvarovi ucestaliji i cevi azbestne stare 50 -60 godina. U zadnjih 20 dana sm pomislila da BVK ima istureno odelenje – pogon u Ostruznici jer su kvarovi skoro svakodnevni a posle poprevke mreza nikada nije ispirana. Apelujem na sve da nas uvrste u hitan program rekonstrukcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana