Rebić: Vozač autobusa nije jedini koji je pogrešio RTS, Studio B, Tanjug

HronikaHronika Pocetna 25. 12. 2018. 12:11:34

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za RTS, povodom sudara voza i autobusa koji se u petak dogodio kod Niša, da je reč o tragediji i da je policija u saradnji sa tužiocem, ozbiljno pristupila utvrđivanju svih okolnosti.

Rebić je, gostujući jutros u Dnevniku RTS-a, naveo da je na dan nesreće odgovarao na pitanja novinara i da je tada rekao da je reč o propustu vozača. Međutim, dodaje da vozač nije jedini subjekt bezbednosti saobraćaja koji je pogrešio.

Direktor policije kaže da će istraga u narednom periodu pokazati koji su drugi konkretni razlozi, i podseća da vozač još uvek nije saslušan zbog teškog stanja u kojem se nalazi.

Kaže da moramo imati na umu pravila saobraćaja koja kažu da drumsko vozilo ima obavezu da ustupi prvenstvo šinskom, a postojao je i znak „stop“.

Ipak, navodi da je, prema važećem zakonu, upravljač puta bio obavezan da postavi adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, koja podrazumeva i svetlosni saobraćajni znak.

„To će svakako biti jedan od pravaca rada u toku krivične prijave za ovo teško krivično delo“, rekao je Rebić.

Zbog toga će se ispitati odgovornost lokalne samouprave zbog obezbeđivanja prelaza, a kako kaže Rebić, mogući dalji koraci su i utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa koji nisu kontrolisali rad lokalne samouprave. Precizirao je da misli na nadležno ministarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti