Rebić: Predložićemo novo krivično delo – pripremanje ubistva, primedbe apsurdne Beta

HronikaHronika Pocetna 11. 02. 2019. 18:38:23

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvodjenje novog krivičnog dela pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Кrivični zakonik, pre svega u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije.

rebic-direktorpolicije-greb

„Želimo da na ovaj način prevazidjemo nedostatke sa kojima se susrećemo u praksi. U ovom trenutku shodno važećoj regulativi, kada imamo odredjene dokaze da neko priprema ubistvo, za to ga ne možemo procesuirati, već eventualno za neko blaže krivično delo, kao što je nedozvoljeno držanje oružja“, rekao je Rebić, saopštio je MUP.

On je istakao da su spekulacije da bi zbog uvodjenja ovog krivičnog dela na stotine gradjana moglo da završi u pritvoru potpuno apsurdne i naveo da će predstavnici MUP sa predlogom za uvodjenje novog krivičnog dela izaći pred interresornu radnu grupu koja se bavi izradom predloga izmena i dopuna Кrivičnog zakonika.

„Policija, nadležna tužilaštva i sudije će hapsiti i odredjivati pritvor, kao i uvek, samo u slučajevima kada za to postoje konkretni dokazi. U Srbiji je od 2013. na snazi tužilačka istraga koja podrazumeva da policijski službenici rade isključivo po nalogu tužioca, prikupljaju dokaze, tužilac procenjuje te dokaze i na kraju sudija za prethodni postupak donosi odluku o pritvoru, ukoliko smatra da je prikupljeno dovoljno dokaza“, podsetio je Rebić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 8°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana