Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta Studio B

Objavljeno: 02.12.2019. 12:48 Izmenjeno: 03.12.2019. 08:07

Srbija po stopi privednog rasta u 3. kvartalu koji je 4,8 odsto, deli prvo mesto u Evropi, istakao ministar finansija Siniša Mali.

Prema aktuelnim statističkim podacima Evrostata, Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta koji je 4,8 odsto, koliko ima i Mađarska, saopštio je ministar finansija Siniša Mali i ocenio da je privredna aktivnost u trećem kvartalu ove godine zabeležila rast velikih razmera

Ovo je zaista ogroman uspeh i neverovatna vest za našu zemlju. Prema najnovijim podacima, stopa rasta iznosi 4,8 odsto, što je i više nego što smo prognozirali. Ovaj intenzivni privredni rast praćen je snažnom investicionom aktivnošću i većom ličnom potrošnjom domaćinstava. Sve to pokazuje da u ovoj godini privredni rast može da bude i veći od projektovanih 3,5 odsto, i da dostigne 3,7-3,8 odsto, a sledeće godine i da premaši 4 odsto, kaže Mali.

Ovo su zaista sjajni rezultati. Što nam privreda više raste, otvara nam se sve više radnih mesta.

Napravili smo, u tom smislu, ozbiljan pomak, jer je stopa nezaposlenosti pala ispod 10 odsto i sada je 9,5 procenata. Ne želimo da se zaustavimo, te uvodimo brojne olakšice za privredu i nova zapošljavanja, što će dovesti do novog poleta ekonomije i njenog rasta, navodi srpski ministar finansija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana