Rasplet u postupku protiv Partika Hoa, bliskog saradnika Vuka Jeremić Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 15. 10. 2018. 12:47:48

Petog novembra, pred sudom u Americi, počinje rasplet u postupku protiv Partika Hoa, vođe međunarodne kriminalne grupe optužene za visoku korupciju i bliskog saradnika Vuka Jeremića. Tog dana, američka država predstaviće dokaze protiv međunarodne bande, koju predvodi Patrik Ho, koja je osim pranja para i krađe preko podmićivanja međunarodnih službenika, švercovala i oružje.

sudcekic72021072014.jpg

 

Između ostalog, Patrik Ho oružje je prodavao i Kataru, koji je kasnije bez ikakvog obrazloženja fondaciji Vuka Jeremića uplatio dvesta hiljada evra preko svoje ambasade u Berlinu.

Prema izvorima iz SAD, Patrik Ho je u očaju i bezizlaznoj situaciji odlučio da od suda u Americi zatraži dozvolu da u njegovoj odbrani učestvuje i profesor sa Harvarda, Vilijam Kirbi, koji bi trebalo da „nauči sud o kineskom projektu One Belt One Road“, Ovo Hoovu odbranu čini među najbesmislenijom ikada, jer Parik Ho, čijeg je šefa tajkuna Je Jianminga uhapsila Kina, sad želi da objasni da je on i cela njihova banda, ustvari radila na promociji kineskog projekta.

Za sada nema potvrda, ali do angažovanja profesora sa Harvarda, moglo bi direktno doći baš na preporuku Vuka Jeremića. Osim što se stalno hvali kako je završio Harvard, Jeremić je u prošlosti često bio fasciniran Kirbijem, što je potvrdio i 2014. godine , kada je na svom Tviter nalogu izrazio divljenje Kirbiju povodom nekog teksta o Kini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana