Rašković Ivić: SNS nas puzeći uvodi u NATO Beta

Parlamentarni 2016 21. 04. 2016. 18:17:05

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je u Čačku da ta partija nikada ne bi napravila postizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom zbog suprotnosti njihovih stranačkih politika.

sandaraskovic10092014.jpg

Rašković Ivić je na konferenciji za novinare u prostorijama gradskog odbora DSS-a navela da je Srpska napredna stranka „prodala Kosovo“ i da se „ekstremistički postavlja i kliče da EU nema alternativu“.

„SNS nas puzeći uvodi u NATO, uveli su NATO u Srbiju, drže se Dinkićeve doktirne 10.000 evra stranoj firmi po radnom mestu. Mi se zalažemo da se te pare daju poljoprivrednom domaćinstvu ili malim srednjim preduzećima, a ne strancima i da se raspiše referendum u Srbiji da li su građani za ulazak u EU i NATO“, rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, Srpska napredna stranka se ponašala „nečasno, nedostojanstveno i predatorski“ prema DSS-u.

„SNS je napravila nekoliko udara na DSS pokušavši da je podvede kao svoj privezak, ali to im nije uspelo. Pokušali su kadrovski, finansijski, lažima, nije im to uspelo“, rekla je Rašković Ivić.

Odgovarajući na pitanje šta misli o srpskom premijeru i lideru SNS-a Aleksandru Vučiću, predsednica DSS-a je ocenila da je njegova pozitivna osobina što ima mnogo radne energije, ali da je i „strašno sujetan, narcisoidan i da svaku kritiku opozicije shvata lično“.

„Lično mu zameram što nema nikakvog radnog staža, osim u politici i da u svojoj struci nije ostavio nikada nikakav trag, iako je bio odličan student. Smatram da to nije dobro i da ljudi treba da se ostvare pre svega na profesionalnom i stručnom nivou i da onda mogu, sa jednim boljim razumevanjem funksionisanja društva i države, da uđu u politiku“, rekla je Rašković Ivić.

Govoreći o lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, rekla je da, iako ima teorijski slične političke stavove kao DSS, nije prihvatljiv kao politički partner zbog „sebe samog“.

„Šešelj je neautentičan. Uvek je bio čovek koji je kvario posao opoziciji, bio je uvek omiljeni opozicionar prvo Slobodana Miloševića, a sada Aleksandra Vučića. Postao je potrčko svog potrčka. Tek u poslednja dva, tri dana Šešelj kritikuje Vučićevu politiku, do sada su njegove kritike uglavnom bile usmerene na Tomislava Nikolića i mene“, rekla je Rašković Ivić.

DSS na republičke izbore izlazi u koaliciji sa Dverima, a na lokalne izbore u Čačku u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana