Radojičić:Metro počinje da se gradi 2020. godine Studio B, Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 18. 07. 2018. 11:43:00

Metro počinje da se gradi 2020. godine, rekao gradonačelnik Zoran Radojičić i dodao da će dve linije metroa i četiri linije Bg voza rešiti transportne probleme u gradu.

Prva linija metroa će saobraćati od Makiškog polja do Mirijeva, rekao je gradonačelnik i precizirao da  će ta linija imati 17 kilometara u prvom i 5,5 kilometara u drugom delu.

“Linije ide od Makiškog polja, preko Žarkova, Belih voda, Požekse ulice, pijace na Banovom brdu, Ada Ciganlija, Most na Adi, Mostarska petlja, Beograd na vodi, Ekonomski fakultet, Trg republike, Francuska, Pančevački most, železnička stanica na Karaburmi. To je prvi deo od 17 kilometara”, rekao je Radojičić gostujući na TV Prva.

Na kritike šta će biti sa ostalima koji nisu na toj trasi, Radojičić je rekao da je važno da se počne sa jednom trasom.

“Da su neki koji ovo kritikuju, uradili u prethodnim fazama tu svoju liniju, imali bismo 50 odsto manje problema. Da li će biti ova ili ona linija, može da se diskutuje, ali dajte da uradimo”, rekao je Radojičić.

Podsetio je da je 2017. godine urađen Smart plan, detaljna analiza i da je predviđeno da će dve linije metroa, sa četiri linije Beovoza rešiti transportne probleme u gradu.

Radna grupa radi sa konsultantima, francuskim firmama, a ko će dobiti posao na kraju još se ne zna.

“Izgradnja metroa će koštati više od milijarde, imamo ljude koji su zainteresovani da investiraju, imamo ideje kako ćemo to uraditi. Uvek ima problema sa novcem, ali se mora planirati”, rekao je gradonačelnik.

Važan projekat je i izgradnja Tiršove 2, koja će se nalaziti u Deligradskoj ulici, blizu KCS i ginekologije, ali i blizu auto-puta, pa će hitni slučajevi moći brže da stignu do Decje klinike, rekao je Radojičić.

Dodao je da će u novoj klinici, veličine 30.000 kvadrata, biti visoki standardi, pogotovo za najteže pacijente na intenzivnoj nezi, sa modernom opremom.

Najavio je i da će do kraja godine biti kupljeno 100 autobusa za GSP kao i deset saniteta za domove zdravlja.

U oktobru će, dodao je, Beograd biti domaćin skup 16+1, saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kojem će, kaže, prisustvovati i gradonačelnik Pekinga i gde će biti reči o razvoju i povezivanju gradova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana