Radojičić: Spremni smo za nove padavine Beograd

BeogradBeograd Pocetna 09. 01. 2019. 18:02:09

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao u direkciji JKP „Beograd-puta” s direktorima javnih komunalnih preduzeća i sekretarima nadležnih sekretarijata o radu zimskih službi i operativnih timova čiji su radnici 24 časa na terenu, kao i o njihovim daljim aktivnostima.

Gradonačelnik je nakon sastanka u izjavi za medije istakao da se u popodnevnim časovima očekuju nove padavine.

– Prognoze su da će pasti oko trideset centimetra snega, zbog čega smo se dogovorili kako da se pripremimo i damo svoj maksimum da grad funkcioniše što bolje u narednih 48 sati. Na snazi je četvrti stepen pripravnosti, što znači da je na ulicama oko 300 vozila i mehanizacije, kao i oko hiljadu ljudi – rekao je Radojičić.

On je objasnio da je sastanak sazvan prvenstveno iz preventivnih razloga, uz osvrt i analizu reagovanja tokom prethodnih padavina.

– Neophodna je i saradnja građana, zbog čega upućujem apel da i oni ispred svojih zgrada očiste sneg, čime će dati doprinos da čitav grad funkcioniše bolje – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je precizirao da ulica prvog prioriteta ima oko 1.800 kilometara, drugog oko 400. Po potrebi se čiste i ostale ulice, objasnio je on, kako bi se izašlo u susret sugrađanima, recimo starijim građanima koji idu na terapiju, ili porodiljama.

– Imamo dovoljno soli, rastvora i agregata. Trenutno na raspolaganju imamo 14 i po hiljada tona soli – dodao je Radojičić.

Na osnovu podnetih izveštaja iz „Beogradskih elektrana” i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, gradonačelnik je naglasio i da ekipe ovih preduzeća reaguju vrlo brzo, te da je broj intervencija na vodovodnim instalacijama čak i manji od uobičajenog za zimu. U svakom slučaju, zaključio je gradonačelnik, sva javna preduzeća spremna su za nove padavine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana