Projekat promocije Beograda u Rusiji Studio B, Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 11. 07. 2018. 13:27:00

Filmski projekat „Hotel Beograd“ koji bi na ruskom tržištu promovisao prestonicu Srbije glavna tema razgovora gradonačelnika dr Zorana Radojičića i glumca Miloša Bikovića.

bikovic

foto Beoinfo

Radojičić se sastao u Starom dvoru sa Bikovićem povodom inicijative da u Beograd dovede rusku produkcijsku kuću “Yellow black and white“ da snimi filmski projekat “Hotel Beograd“.

Radojičić je rekao da mu je bila čast da upozna tako mladog, uspešnog, u svetu čuvenog umetnika koji, dodao je, ima puno ideja i sjajnih projekata na kojima želi da radi u Beogradu.

Jedan od njih je da se snimi film „Hotel Beograd“ u kome bi na umetnički način prezentovali Beograd u svetu, a pre svega u Rusiji, dodao je gradonačelnik.

„Ogroman broj ljudi će kroz film moći da se upozna sa našim gradom i da na taj način dalje popularizujemo Beograd i doprinesemo razvoju turizma. Ovo je primer kako treba da razgovaramo i sa ostalim našim mladim uspešnim ljudima, a ima ih puno, da ih podržimo da odu u svet, ali isto tako da im damo podršku da se vraćaju svojim korenima i da na taj način činimo naše društvo i Beograd lepšim i boljim“, rekao je Radojičić.

Biković je rekao da mu je bila čast da se sastane sa gradonačelnikom sa kojim je, dodao je, imao konstruktivan razgovor.

Kako je naveo, njegova producentska kuća „Arhangel studio“ ima jako dobru saradnju sa ruskim produkcijama, a jedna od njih je i velika ruska produkcijska kuća “Yellow black and white“.

„Mi smo sa njima već sarađivali na nekoliko projekata i ovaj projekt koji bismo radili bi bio specifičan zbog toga što mi već imamo auditorijum koji nas prati“, dodao je on. Sastanku su prisustvovali član Gradskog veća Dragomir Petronijević i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana