Radojičić: Plaćanjem karata do boljeg gradskog prevoza Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 13. 09. 2018. 16:11:04

U Ljubljani više od 90 odsto građana plaća kartu u gradskom prevozu, a u Beogradu svega 30 odsto, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i poručio da je za dobro funkcionisanje gradskog saobraćaja neophodna saradnja svih – i Grada, i GSP-a, i građana.

foto Beoinfo

Da bi gradski saobraćaj funkcionisao na pravi način mora da postoji saradnja svih, i Grada, i GSP-a, ali i građana jer je neophodno da povećamo procenat ljudi koji plaćaju kartu u gradskom prevozu“, naglasio je Radojičić koji je danas u Ljubljani posetio preduzeće “Ljubljanski putnički promet”.

Tu su ga zaposleni informisali o radu preduzeća i tome kako funkcioniše saobraćaj u Ljubljani koja je, inače, 2016. proglasena za “Zelenu prestonicu Evrope”.

Vozni park tog preduzeća, i za gradski i prigradski saobraćaj, čini ukupno 280 autobusa od čega deo ide na dizel, a deo na gas.

Radojičić kaže da zaposleni u ovom preduzeću rade na primeni novih tehnologija i novih vrsta autobusa koji su ekološki bolji.

„Njihova strategija još uvek nije do kraja jasno definisana i ima još dilema jer se radi o procesu koji treba usaglasiti sa trendovima u svetu. Mi želimo da modernizujemo gradski saobraćaj u Beogradu u čemu će nam iskustva kolega iz Ljubljane biti od koristi“, rekao je Radojičić.

Dodao je da će Grad Beograd u narednom periodu nabaviti 220 novih autobusa, od čega je planirano da 80 budu električni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana