Putin:Eksplozija u Sankt Peterburgu teroristički čin Tanjug

SvetSvet Pocetna 28. 12. 2017. 10:03:09

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da je eksplozija koja se dogodila u prodavnici u Sankt Peterburgu rezultat terorističkog čina i naredio da se teroristi ubiju, ukoliko pružaju otpor.

putin416102014.jpg

„To je bio teroristički čin. A nedavno je Savezna bezbednosna služba sprečila još jedan napad“, rekao je Putin na ceremoniji dodele godišnjih nagrada za vojne službenike koji su služili u Siriji.

Prema njegovim rečima, bezbednosna situacija u Rusiji bi bila gora da je dozvoljeno hiljadama građana Ruske federacije, koji su se borili na strani ID, da se vrate u domovinu.

U eksploziji koja se dogodila u jednoj od prodavnica u supermarketu u Sankt Peterburgu povređeno je 13 osoba, od kojih je osam zadržano u bolnici.

 

Putin naredio da se teroristi ubiju ukoliko pružaju otpor

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio ruskoj Saveznoj bezbednosnoj službi (FSB) da se ponaša u skladu sa zakonom prilikom hapšenja kriminalaca, ali da u slučaju da ugroze živote predstavnika zakona ne treba da bude uhapšen, već upucan na licu mesta.

„Počinjen je teroristički napad u Sankt Peterburgu juče. Dao sam instrukciju direktoru FSB da se ponaša isključivo u skladu sa zakonomkada postupaju sa teroristima i hapse ih. Međutim, ukoliko se pojavi opasnost po živote i zdravlje naših zaposlenih, naših oficira, da se ponaša odlučno, odnosno da se niko ne hapsi, već da se napadač eliminiše na licu mesta“, rekao je Putin, prenosi Tas s.

On je dodao i da je FSB nedavno sprečila još terorističkih napada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 7°C

Slaba kiša

Četvrtak
Kiša

Max: 6°C
Min: 0°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana