Putin: I Srbija zainteresovana za saradnju sa EAEU Tanjug

Objavljeno: 15.05.2017. 12:36 Izmenjeno: 17.05.2017. 10:31

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je oko 50 zemalja iz Evrope, Azije i latinske Amerike zainteresovano za saradnju sa Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU).

„U toku su pregovori o trgovinskom sporazumu i ekonomskoj saradnji sa Kinom, o slobodnoj trgovini sa Izraelom, kao i sporazumi o pokretanju konsultacija sa Srbijom, Egiptom, Iranom, Indoijom i Singapurom“, rekao je Putin na jednoj od sesija u okviru samita „Jedan pojas, jedan put“ u Pekingu, prenosi Tas s..

Putin:Podrška inicijativi Kini, aktivno ćemo učestvovati

Predsednik Rusike federacije Vladimir Putin istakao je danas da Moskva podržava projekat „Pojas i put za međunarodnu saradnju“, te najavio aktivno učešće.

Putin je u obraćanju na Okruglom stolu svetskih lidera u okviru Foruma „Pojas i put za međunarodnu saradnju“ a kojem prisustvuje i premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao da su zadaci na putu ka implementaciji inicijative koje je formulisao predsednik Kine Si Ðiping veoma teški, ali potrebni.

Rusija, prema njegovim rečima, neće samo podržati inicijativu, već će u njenoj implementaciji učestvovati aktivno.

Putin je naglasio da stvaranje pojasa ekonomskog razvoja i međusobne trgovine između Azije i Evrope predstavljaju hitnu i važnu inicijativu.

Putin pozvao na nastavak dijaloga sa S.Korejom

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas na nastavak dijaloga sa Severnom Korejom i kazao da su dalje nuklearne probe neprihvatljive, prenosi TAS S.

„U svakom slučaju, mi smatramo da su nuklearne i raketne probe neprihvatljive i da postoji potreba za nastavkom dijaloga sa Severnom Korejom, kao i za prekidom njenog zastrašivanja i pronalaženjem mirovnih rešenja za probleme“, kazao je Putin novinarima u Pekingu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana