Putin i Erdogan razgovarali više od četiri sata Tanjug

SvetSvet Pocetna 13. 11. 2017. 21:06:40

Saradnja Rusije sa Turskom i Iranom daje konkretne rezultate u Siriji i stvara uslove da se tamo otpočne dijalog, izjavio ruski predsednik Vladimir Putin posle razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom koji su trajali više od četiri sata.

putin-erdogan

arhivska fotografija

Rusija će nastaviti da sarađuje sa Turskom kako bi pomogla u rešavanju sirijske krize, istakao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Erdoganom, prenosi Rojters.

Agencija Tas s navodi da je razgovor Putina i Erdogana trajao više od četiri sata. Prvobitno su se pregovori odvijali u nešto širem formatu, a nakon toga su se predsednici izdvojili i nastavili razgovor.

Ruski predsednik je rekao da je nivo nasilja u Siriji smanjen i da su se stekli uslovi za sprovođenje međusirijskog dijaloga.

„Informisao sam Erdogana o nedavnim pregovorima u Iranu, kao i o zajedničkoj izjavi Rusije i SAD o Siriji“, rekao je Putin i dodao da je neophodno nastaviti sa naporima kako bi došlo do dugoročne stabilizacije situacije u Siriji.

On se osvrnuo i na projekte koje Rusija realizuje u Turskoj istakavši da ruska korporacija za nuklearnu energiju „Rosatom“ uskoro započinje realizaciju projekta izgradnje nuklearne elektrane Akuja, navodi Sputnjik.

Na početku samog susreta Putin je izjavio da su odnosi Turske i Rusije praktično u potpunosti obnovljeni.

On je dodao da je nakon pada trgovinske razmene u 2016. godini ona sada obnovljena i veća je u odnosu na tu godinu praktično tri puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Oblačno

Utorak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana