Savremeno igralište za decu u V. M. Lugu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 07. 12. 2018. 13:23:31

U Velikom Mokrom Lugu izgrađeno je prvo, savremeno igralište kako bi deca iz tog naselja mogla bolje i kvalitetnije da provode vreme. Gradonačelnik Zoran Radojičić ističe da Grad uvek podržava ovakve akcije i da je u prethodne 4 godine izgrađeno više od 100 igrališta u Beogradu.

v-m-lug-igraliste-bi.........

foto Beoinfo 
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da su parkovi i igrališta od velikog značaja za zdrav i kvalitetan razvitak grada i njegovih stanovnika.

– Važno je da se deca igraju i da zdravo odrastaju u prirodi. Takođe, Grad Beograd želi da roditeljima pruži mogućnost da na sigurniji način odgajaju svoju decu upravo otvaranjem igrališta u svim delovima grada – rekao je Radojičić.

On je poručio da je novootvoreno igralište u Velikom Mokrom Lugu prvo savremeno igralište u ovom mestu i da će u ovom delu grada uskoro biti otvoreno još jedno.

– U prethodne četiri godine uređeno je više od sto igrališta na teritoriji glavnog grada, dok je u prethodne dve godine 76 igrališta preuređeno – naglasio je Radojičić i najavio obnovu i otvaranje još novih pet igrališta na Paliluli, Voždovcu, Zvezdari, u Rakovici i Zemunu.

Radojičić je pomenuo da je igralište izgrađeno u dobroj saradnji sa kompanijom „Bekament” i da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.

– Ovo je primer kako jedna opština odgovorno i dobro radi i kako uspešno sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama sa kojima se može napraviti korak napred – rekao je on i dodao da je ovo početak radova i projekata u ovom delu Beograda.

Član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić tom prilikom poručio je da je u ovoj opštini danas otvoreno šesto dečje igralište u ovoj godini.

– Naša obaveza jeste da stvorimo što bolje uslove budućim generacijama. Nastavićemo sa ovakvim projektima i u narednoj godini, a do kraja ove godine biće otvoreno još jedno igralište – rekao je Jeremić i dodao da se briga o najmlađima ogleda i u brizi o vrtićima.

On je podsetio da je u ovom naselju postojao problem u vrtiću „Oblačak”, koji je ostao kao rezultat neodgovorne politike prethodne vlasti.

– Mališani u ovom vrtiću nisu imali ni pijaću vodu ni osnovne uslove za boravak u ovom objektu. Zahvaljujući Gradu Beogradu i preduzeću „Beogradski vodovod i kanalizacija” uspeli smo da rešimo problem. Ovih dana će biti završena izgradnja ukupno 360 metara nove vodovodne mreže i vrtić će biti priključen na nju, tako da će deca imati bezbednu pijaću vodu – rekao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 14°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana